28 Ağustos 2013 17:39

Zorlukları aşarak geldiler

Dikili’de düzenlenen 11. Gençlik Yaz Kampı için Ankaralılar olarak garda buluştuk. Trene on dakika kala basın açıklaması yapıldı. Ardından on sekiz saat süren yorucu bir tren yolculuğu başladı. Bu uzun yolculukta bir çok aksilik yaşandı. Tren Kütahya’da arıza yapıp bir saat gecikme yaptı. Bu gecikmeyi Ankaralı gençl

Zorlukları aşarak geldiler
Paylaş
Ekrem Ünal

GERÇEK ANLAMDA BİR İLK

Kampa ilk defa katılan Ankaralı gençlerle onların gözünden kamp hayatını konuştuk.

Ankaralı gençler genel olarak kampın sosyalleşmek için uygun bir ortam olduğunu, forumlarla, panellerle yeni bilgileri ya da bildiklerine farklı yönden bakmayı öğrendiklerini, yemekhanedeki yemeklerin ev yemeklerini aratmadığını, sorumluluklarını öğrendiklerini, konserlerle eğlenceli vakit geçirdiklerini anlattı.

TARTIŞARAK ÖĞRENDİK

Lise öğrencisi Doruk Kurtkan, forumlarda olsun kendi aralarında olsun örgütlenmenin neden gerekli olduğunu, liselerdeki eksikleri tartışarak öğrendiklerini belirtti. Kampta insanların özgür olduğunu vurgulayan Kurtkan; “Reklamlarda ya da TV’ de gösterilen özgürlükle, gerçek özgürlüğün farkını anladım.” dedi. Atölyelere katıldığını ve birçok şey öğrendiğini dile getiren Kurtkan, bir fotoğrafa sadece bakmamayı, görmeyi öğrendiğini ifade etti. Kampta büyük bir dayanışmanın olduğunu söyleyen Kurtkan, “Evde pek iş yapmazdım, burada sürekli bir çalışma içerisindeyim. Her şeyi birlikte yapıyoruz.” diye konuştu.

FARKINA VARDIM

İşçi olan Musa Genç, diğer katılımcılarla hızlı bir tanışma yaşadığını belirtti. İşçi toplantılarına, forumlara katıldığını bildiren Genç, “Kendi aramızda da toplanıp, döndüğümüzde iş yerlerimizde neler yapabileceğimizi tartıştık” dedi. İlk defa kampa katılmasına rağmen hem öğrenip hem eğlendiğini vurguladı. Diğer bir işçi Tolga İç, sendikalı olmanın faydalarını öğrendiğini belirtti ve ekledi; “Birçok şeyin farkına vardım. Döndüğümde bir fabrikaya girip sendikalı olacağım.”

KAFALARDA SORULAR AZALDI

Üniversite öğrencisi Özgür Doğan, kampa ilk defa geldiğini, kolektif bir yaşamın mümkün olduğunu burada gördüğünü iletti. Konservatuar okuduğu için daha çok tiyatro atölyesine katıldığını ifade etti. Kadın çalışmaları atölyesine de katıldığını belirten Doğan; “Türkiye ve dünyada kadının yerini, kadın haklarını öğrendim.” dedi. Üniversite forumlarında ÖTK’ları ve ÖTK’ların önemini öğrendiğini belirten Doğan, kafasına takılan çoğu şeyden kurtulduğunu vurguladı.


YÖNETİME EL KOYDULAR

“Ankara kamp yönetimine el koydu, herkes Ankara havası oynayacak...” diye anons yapan Ankaralı gençler; kantine, denize ve yemekhaneye Ankaralı katılımcılar koyup, kampı ele geçirme girişiminde bulundu. Çoğu zaman yemekhane sırasında diğer illerle karşılıklı atışan Ankaralı gençler, yemek geciktiğinde diğer illerle birleşip yemekhane eylemi de yaptı. Toplu şekilde denize ve konserlere gidip, beraber eğlenip öğrendiler. Bir sokağa ‘Angara Bulvarı’ adını veren Ankaralı gençler, bir çadıra ise traş köpüğüyle “La bize her yer Ankara” yazdı.

ÖNCEKİ HABER

Diziyi yıkıp AVM yapamazsın TRT

SONRAKİ HABER

Trakya'nın gözünden gençlik kampı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa