24 Mayıs 2011 13:57

EĞİTİM SEN Ankara 5 No’lu Şube üyeleri, Ölçme ve Yerleştirme Merkezi’nde (ÖSYM) ardı ardına yaşanan skandalların faturasının geçici görevlendirmeyle çalışan emekçilere çıkarılmak istenmesine tepki gösterdiler.

Kadroları Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) kaydırılan 311 emekçi arasında yer alan 10 Ölçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) personelinin geçici görevlendirmelerinin sona ermesi, Sabah Gazetesi ve memurlar.net sitesinde “ÖSYM’de dışarıya bilgi sızdıran 10 kişi görevden alındı” şeklinde yer almıştı.
Haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Eğitim Sen 5 No’lu Şube (Üniversiteler Şubesi) üyeleri dün öğle paydosunda ÖSYM önünde bir araya gelerek, kurumda yaşanan sıkıntılara dikkat çektiler. “ÖSYM emekçisi yalnız değildir” pankartı arkasında bir araya gelen emekçiler, “AKP’nin şifresi Ali Demir”, “YÖK sussun bilim konuşsun” dövizleri taşıdılar.

Şube Başkanı Gülseren Adaklı, Sabah gazetesinde ve memurlar.net sitesinde yer alan haberler nedeniyle 10 emekçinin şaibe altında kaldığını kaydetti. Bu haberin kurum tarafından kısa sürede yalanlandığını belirten Adaklı, “sözkonusu yayın organlarının en temel mesleki kurallardan sapmak pahasına böylesi bir haberin altına imza atmalarının, gazetecilik etiğiyle uzak yakın bir ilgisi bulunmadığını belirtmek zorundayız” dedi.

ÖSYM’nin güvenilir bir kurum olmaktan çıktığını da ifade eden Adaklı, yalnız sınavlar değil, kitapçıkların hazırlanmasından kağıtların değerlendirilmesi aşamasına kadar her düzeyde  şaibenin devam ettiğini söyledi. Adaklı, kadroları YÖK’e kaydırılan 311 personelin durumunun netleştirilmesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)


ÖĞRENCiNiN ATEŞİ AKP’Yİ YAKACAK

YGS’den sonra LYS’ye de tepki geldi. Adana’da Eğitim Sen ve lise öğrencileri LYS’yi protesto etti. Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen öğretmenler ve öğrenciler ÖSYM bürosuna yürüdü. “Öğrencinin ateşi AKP’yi yakacak”, “Parasız eğitim, parasız sağlık” sloganlarının atıldığı eylemde sendika ve öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Kamuran Karaca, yaşanan şifre skandalının milyonlarca insanı beklentiye sevk ettiğini söyledi. Yaşanan şifre skandallarını,  savcılığın ve ÖSYM’nin acele şekilde sonlandırdığını vurgulayan Karaca, bu durumun daha derin sorunlara zemin hazırladığını belirtti. (Adana/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et