9 Eylül 2013 19:31

İş kazalarında yakınlarını kaybeden ve adalet arayan işçi aileleri, her ayın ilk Pazar günü tuttukları “Vicdan ve Adalet Nöbeti”nin 21’ncisinde Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. Aileler adına basın açıklamasını “Arka Sıradakiler” dizi setinde kaza sonucu yaşamını yitiren Selin Erdem’in kardeşi Sema Erdem yaptı. Ağustos ayında 147 işçinin iş kazalarında yaşamını yitirdiği bilgisini veren Erdem, “İşte bu nedenledir ki ısrarla iş kazası değil ‘cinayet’ demeye ve adalet mücadelemize devam ediyoruz. İşçi kardeşlerimiz hayatlarını kaybetmeden gereken önlemlerin alınması için mücadele etmek gerektiğini söylüyor, geride kalanlar için adalet mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.
Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de yaşamını yitiren Cem Emir’in kardeşi Sinem Emir ise, sendika, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin ‘iş cinayetlerine’ karşı duyarsız olduklarını belirterek, bu cinayetlerden sorumlu olanların yargılanması için gereken mücadeleyi vereceklerini söyledi. (İstanbul/DİHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Peşkeşe ‘dur’ de!

Peşkeşe ‘dur’ de!

Çayırhan Termik Santralinin özelleştirilmesi için alınan ve genelde mal değerinin yüzde 10 düzeyinde belirlenen geçici teminat bedeli 250 milyon TL oldu. Bu bedel madenin sadece 3.5 günlük kazancına denk geliyor. Satışa karşı direnişi sürdüren madenciler, ‘Yağmayı durduralım’ çağrısı yaptı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
5 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et