25 Eylül 2013 16:16

Yeditepeliler pazartesi günü gerçekleştirilen forumda üniversitelere polisin yerleştirilecek olmasına karşı eylem kararı almıştı. Yıllardır kendi üniversitelerinde bedava yemek yiyen polisleri de istemediklerini belirten öğrenciler, bugün 12.00’de yemekhanede toplandı. Çatal, kaşıklarla ses çıkarma eylemi gerçekleştiren öğrenciler adına bir de konuşma yapıldı.

Forum adına söz alan bir öğrenci, “Biz Yeditepe öğrencileri, yemeklerin pahalı olması sebebiyle burada yemek yiyemezken, üniformalı polislerin bizlerle aynı masada yemek yemesini istemiyoruz. Ali İsmail Korkmaz’ın katillerini üniversitemizde istemiyoruz!” dedi.  Ardından alkışlarla, çatal kaşıklarla ses çıkarma eylemi sürdürüldü. Gezi direnişinde yitirilenlerin adları okundu. Yemekhanedeki tüm öğrenciler, sırayla Gezi eylemlerinde öldürülenderin adlarının okunmasının ardından “burada” diye bağırdı.

Üniversitenin özel güvenlikleri de yemekhanedeydi. Kamerayla görüntü alan güvenlik görevlisi, öğrencilerin tepkisini çekti. Eylemin özel güvenlik ekibince önceden öğrenilmesi ve yemek yemeye gelen polislerin kampüs kapısından geri çevirilmesi ise öğrenciler arasında espri konusu oldu. Çok sayıda öğrencinin destek verdiği protesto eylemi herhangi bir saldırıyla karşılaşılmadan sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
1 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et