Davayı Eskişehir'den kaçırmak istiyorlar
SKANDAL YANIT
Ali İsmail’in öldürülmesi davasına bakan Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Eylül 2013 tarihinde yargılamanın Eskişehir'de yürütülmesinin, ilde güvenlik riski oluşturup oluşturmayacağını değerlendirebilmek için, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazarak, yargılama güvenliğinin sağlanıp sağlanamayacağını sordu. Emniyet’e gönderilen yazıya, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın imzasıyla bir yanıt gönderildi. Mahkemeye cevaben gönderilen yazıda DHKP-C başta olmak üzere bazı sol örgütlerin yayınlarından, forumlarda yazılanlardan örnekler gönderen Vali Tuna, bunların arasına Ali İsmail’in ailesinin avukatlığını yapan Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu üyesi avukatların yaptıkları basın açıklamalarını da ekledi.
AVUKATLAR TUNA’NIN HEDEFİNDE
Avukatların dava ile ilgili yaptıkları basın açıklamasını suç unsuru olarak göstermeye çalışan Vali Tuna, Eskişehir’de düzenlenen eylemlere değindi. Adalet Nöbeti eylemlerinin halen devam ettiğine de değinen Vali Tuna, "marjinal grupların" etkin ve örgütlü eylemleri artırma çabalarının da olduğunu söyledi. Ali İsmail’in avukatlarının bu örgütlerle bağlantılı olduğunu da öne süren Tuna, “Bu örgütlerle bağlantılı avukatların Ali İsmail Korkmaz davasına katılarak provokatif davranışlarla adli sürecin normal işleyişini sabote edebileceği ve Eskişehir’in coğrafi konumu itibariyle kolay ulaşılabilir olmasının, ilimizde tertip edilebilecek muhtemel eylemlere, diğer illerden yoğun katılım olabileceği değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verdi.
SARISÜLÜK DAVASI ÖRNEK GÖSTERİLDİ
Vali Tuna, Ethem Sarısülük’ün polis Ahmet Şahbaz tarafından öldürmesine ilişkin davayı ‘örnek’ göstererek, “Ankara ilinde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün Ankara Adliyesi’nde görülen kovuşturması esnasında, eylemi organize eden ve gerçekleştiren marjinal gruplara mensup şahıslarla birlikte duruşma salonunda bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği ile bağlantılı avukatlar tarafından mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarına yönelik sözlü/fiili saldırı olayı gerçekleştirilmiş, duruşma tamamlanamadan ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadelerine yer verdi. Mahkemeye iletilen yanıtında Tuna, “Bahse konu olan davanın yargılama ve duruşmalarına Eskişehir Adliyesi’nde devam edilmesi durumunda kamu güvenliğinin sağlanmasında ciddi zorluklar yaşanabileceği, ayrıca Gezi olayları benzeri şiddet içerikli toplumsal olayların çıkmasına zemin oluşturulabileceği öngörülmektedir” dedi.
TAHLİYE İSTEMİ REDDEDİLDİ
Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan polis memuru 41 yaşındaki Mevlüt Saldoğan, fırın sahibi 35 yaşındaki İsmail Koyuncu, akrabaları 27 yaşındaki Ramazan Koyuncu ve 32 yaşındaki Muhammet Vatansever ile pidecide çalışan 20 yaşındaki Ebubekir Harlar, Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek dava öncesi avukatları aracılığıyla bir üst mahkeme olan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak tahliye isteminde bulundu. 5 tutuklunun tahliye istemi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından kabul edilmedi. Tutuklu 5 sanık ile 3'ü de polis memuru olan tutuksuz sanıklar 36 yaşındaki Şaban Gökpunar ile Yalçın Akbulut ve 43 yaşındaki Hüseyin Engin, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. (Eskişehir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et