17 Ekim 2013 14:16

Farah: Londra’da varım, Glasgow’da yokum

5 bin ve 10 bin metrede dünya ve olimpiyat şampiyonu olan Somali asıllı Büyük Britanyalı atlet Mo Farah, 2014 Commonwealth Oyunları’na katılmayacağını ifade etti.

Farah: Londra’da varım, Glasgow’da yokum
Paylaş

5 bin ve 10 bin metrede dünya ve olimpiyat şampiyonu olan Somali asıllı Büyük Britanyalı atlet Mo Farah, 2014 Commonwealth Oyunları’na katılmayacağını ifade etti. Farah, Londra Maratonu’na konsantre olduğunu söyleyerek Glasgow’da düzenlenecek oyunlara katılmasının büyük sürpriz olacağını dile getirdi. Farah’nın bu kararının, Commonwealth Oyunları organizatörleri için büyük hayal kırıklığı yaratacağı vurgulandı. Son yıllarda kazandığı başarılardan sonra Ada’nın en popüler sporcularından biri haline gelen 30 yaşındaki Farah, yine de bir açık kapı bıraktı: “Bilemiyorum. Londra Maratonu’ndan nasıl döneceğime bağladı. Amacım Londra Maratonu’na katılmak. Maratondan sağlıklı dönersem yeniden düşünebilirim.”
Farah, 2012 Londra Olimpiyatları’nda, 5 bin ve 10 metrede altın madalya kazanmasının ardından, Moskova’da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda da bu başarılarını tekrarlayarak tarihe geçmişti.

2 SAAT İDDİASI ÇILGINCA

Farah, ilk kez katılacağı Maraton yarışında 2 saat 3 dakika 23 saniye olan rekoru 2 saatin altına çekebileceğine dair iddialara ilişkinse şunları söyledi: “İlk maratonumda böyle bir başarı elde edebileceğimi düşünmek çılgınca. Bence 2 saat rekoru önümüzdeki 10 yıl içerisinde kırılamaz. Hatta belki 100 yıl kırılmaz. Çünkü bunu yapmak gerçekten çok zor. Bu ve benzeri iddialar aslında sponsorumun ‘2 saatin altında’ adlı bir ayakkabı üzerinde çalışmasıyla başladı. Hala bunun üzerinde çalışıyorlar ama ben asla böyle bir iddiada bulunmadım.” (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Jamaika’nın başarılı olmasını istemiyorlar’

SONRAKİ HABER

\'İnşaat ya resulullah\'tan o da rahatsız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa