21 Ekim 2013 10:46

Mısır’ın başkenti Kahire’deki bir Kıpti kilisesine ateş açıldı. Kilisedeki düğüne yönelik saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi.

Pazar gecesi gerçekleşen saldırı Kahire’nin kuzeyindeki el Warak mahallesinde yaşandı. Ölenlerin arasında 8 yaşındaki bir kızın da olduğu belirtilirken saldırıda 9 kişi de yaralandı.
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada motosikletli 2 kişinin saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi. Motosiklet üzerindeki saldırganlardan birinin düğüne doğru ateş açtığı ifade edildi.
Muhammed Mursi’ye yönelik darbeden sonra Mısır’da nüfusun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturan Hıristiyan azınlık, saldırılara hedef olmaya başlamıştı.

Londra merkezli Af Örgütü’nün 9 Ekim tarihli raporuna göre 14 Ağustos’ta Kahire’de Mursi destekçilerine yönelik gerçekleşen katliam sonrası, Hıristiyanlara ait 200 bina ve 43 kilise ciddi şekilde tahrip edilmişti. (DIŞ HABERLER)
 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et