05 Aralık 2013 19:22

Üniversite kötü ama çevresi güzel

Okulun küçük bahçesinin bazen futbol sahası bazen konser alanı bazen de yürüyüş parkı olduğunu ifade ediyor. Çoğu zaman bulmak istedikleri kitapları bulamadıkları minik kütüphaneleri olduğunu da atlamıyor Ümit

Üniversite kötü ama çevresi güzel
Paylaş

Nedim Rojhat YEŞİLÇINAR
Şırnak Üniversitesi
İnşaat Mühendisliği


Geçmişten gelen, edebiyatı, tarihi, doğal güzelliğiyle insanı karşılayan Mem û Zin şehri olan Şırnak'ta imkansızlıklarla dolu bir üniversitede okuyoruz. Daha tamamlanmamış üniversite alanı ve buna karşı kiralanmış lise binalarında eğitim görüyoruz. Bu imkânlarla alakalı Şırnak Üniversitesinde okuyan arkadaşlarla konuştuk.

Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü öğrencisi Ferman Okalin üniversitenin bilimsellikten ve üniversite imkanlarından tamamıyla uzak olduğunu düşünüyor. Doğru düzgün bir kütüphane, bilimsel araştırma yapacak bir laboratuar ve sosyal aktivitelere katılacak bir ortamın olmamasından dert yanıyor. Ferman sözlerini şöyle noktalıyor; "Ekonomiden yoksun olan bu küçük ve bir o kadar şirin olan şehirde herhangi bir sosyal ve kültürel aktivitenin olmaması üzücü ve bir o kadar da düşündürücü."

ÇAY VE SOHBETE PAHA BİÇİLEMEZ

Şırnak Üniversitesi'nin beş yıldan beri eğitim veren bir kurum olduğunu hatırlatıyor İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencisi Ümit Yalçın. "Okulun sağladığı herhangi bir imkân yok. Belki de yeni olduğundandır. Tabi beş yılı az bir süre olarak ele alırsak." diyor. Okulun sadece küçük bir bahçesi olduğunu vurguluyor. O küçük bahçenin bazen futbol sahası bazen konser alanı bazen de yürüyüş parkı olduğunu ifade ediyor. Çoğu zaman bulmak istedikleri kitapları bulamadıkları minik kütüphaneleri olduğunu da atlamıyor Ümit.

Son olarak kendisinin en önemli sosyal aktivitesinin, ders bittikten sonra belediye çay bahçesinde Adil abi ile içtiği çay ve yaptığı sohbet olduğunu söylüyor ve buna paha biçilemeyeceğini ekliyor.

 


HER ŞEYE RAĞMEN KATLANIYORUZ

Enver Tonka İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencisi. Şırnak'ın, jeopolitik konumu ve devletin şehre verdiği imkanlardan kaynaklı bir takım sıkıntıları olduğunu söylüyor! Bu şehirdeki öğrenci tipinin hayal edilen üniversite öğrencisi tiplemesinden uzak olduğunu belirtiyor. Üniversite kampüsünün olmaması, pratik açıdan yeterli donanımın olmaması ve herhangi bir etkinliğin olmaması öğrencilerin ortak ve en büyük sıkıntısı. Ama gerek şehre olan sempatisi gerekse insanların iyi yürekliğinden dolayı her sıkıntı ve zorluğa karşı umut kırıklığına uğramaması bilimden uzak bir eğitime katlanmalarını sağlıyor.

ÖNCEKİ HABER

Altın günü

SONRAKİ HABER

Patriotlerin personeli değişiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa