27 Aralık 2013 17:21

Roboskî aydınlanmadan, barış gelmez

Adıyaman Üniversitesi öğrencileri, kampüs girişinde bir araya gelip, KYK yurduna yürüyerek Roboskî Katliamını lanetledi. Malatya İnönü Üniversitesi öğrencileri Roboskî Katliamı’nda yaşamını yitirenleri andı.

Roboskî aydınlanmadan, barış gelmez
Paylaş

Adıyaman Üniversitesi öğrencileri, kampüs girişinde bir araya gelip, KYK yurduna yürüyerek Roboskî Katliamını lanetledi. Hükümeti sarsan yolsuzluk skandalına dair sloganların da atıldığı yürüyüş boyunca ‘Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek’, ‘Hırsızlar ortada adalet nerede’ sloganları atıldı.

KYK yurdu önünde basın metnini okuyan Abdullah Gülhan, AKP hükümetinin Roboskî Katliamını unutturmak için çabaladığını belirterek, “Roboskî’nin hesabı sorulmadan barıştan söz edilemez. Hesabı sorulmayan her katliam yeni katliamların habercisidir” dedi. “AKP yasa dışı işlerle meşgulken, bakan çocukları ayakkabı kutularını para kasası yaparken Roboskî’de katledilenlerin tek derdi bir ayakkabı almaktı” diyen Gülhan, Meclis Uludere Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporu hatırlatarak, “Rapor katliamı aydınlatmak bir yana, katliamın üstünü örtmek çabasından ibaret kalmıştır” dedi. ‘Kan parası’ olarak verilen tazminatı almayan, ‘para değil adalet istiyoruz ’diyen ailelere her türlü baskının yapıldığını söyleyen Gülhan, “Tazminat istemediğinize göre zenginsiniz denilerek ailelerin engelli maaşları bile kesilmiştir” şeklinde konuştu. Öğrenciler açıklamanın ardından 10 dakika oturma eylemi yaptı.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ’NDE ROBOSKÎ EYLEMİ

Malatya İnönü Üniversitesi öğrencileri Roboskî Katliamı’nda yaşamını yitirenleri andı. Malatya Özgür Öğrenci Derneği’nin çağrısıyla kütüphane önünde bir araya gelen öğrenciler Rektörlük binasına yürüdü. Burada öğrenciler adına yapılan açıklamada, aradan geçen 2 yıla rağmen katliamın faillerinin ortaya çıkarılmaması kınadı. (Adıyaman-Malatya/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Roboskî Mon Amour…

SONRAKİ HABER

Radikal\'de işten atmalar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa