Organize işlerden organize gençlere
Bir tiyatro kulübü ise topluca tekel işçilerine destek için tekel işçilerini ziyarete gidiyorlar, çevre kulübü Van depremzedelerine yardım için okulda kampanya başlatıp eşya topluyorlar. İşte istedik ki bunlara sadece tüketim kuşağı diyen insanlar aslında bu gençlerin ne kadar duyarlı ne kadar organize gençler olduklarını görsünler
Sevim Güngör İstanbul Üniversitesi
Gençliğin nabzını tutan yeni bir programımız var artık, iki hafta önce ekranlara merhaba dedi. Nedir bu organize gençler programı derseniz eğer ismini organize işlerden alıyor aslında. İsim bulma konusunda üç ayı aşkın bir süre boyunca tartışmalar yürüttük. Üniversite gençliğinin hayatını en iyi ne anlatır, bunlar sadece tüketiyorlar, bir şeyler üretmiyorlar mı diye baya kafa patlattık. X kuşağı, Y kuşağı, ders arası gibi isimler bulduk ama bir türlü karar kılamadık. Daha sonra “Bu gençlere apolitik diyorlar, sadece tüketenler diyorlar, aslında bu iş böyle değil. Üniversite gençleri kulüplerde üretmek, sosyalleşmek, bir şeyler yapmak adına bir araya geliyorlar.” dedik ve bu gençler organize olan gençler diyerek Organize Gençler adında karar kıldık.
PROGRAMIN ORTAYA ÇIKIŞ NOKTASI
Bizimkisi anlayacağınız üzere bir stüdyo programı değil. Canlı da değil, çünkü programı çekerken o kadar çok pot kırıyoruz ki haddi hesabı yok. Ayrıca bir diğer nedeni de program çektiğimiz kulüplerin yerini görmek, yani kendi ortamlarında neler yaptıklarını daha iyi anlamak ve tabi ki onları rahat ettirmek. İş böyle olunca tabiki de daha eğlenceli bir hal alıyor program. Tiyatro sahnelerinde, atölyelerde, kulüp odalarında arkadaşlarla sohbet etmenin zevki bir başka oluyor. Birkaç programı örnek verecek olursak; tıp öğrencileri tiyatro kulübü açıyorlar, makine mühendisleri sosyalleşebilmek ve bir şeyler paylaşabilmek adına makine kulübü açıyorlar, yine başka bir tiyatro kulübü ise topluca tekel işçilerine destek için tekel işçilerini ziyarete gidiyorlar, çevre kulübü Van depremzedelerine yardım için okulda kampanya başlatıp eşya topluyorlar. İşte istedik ki bunlara sadece tüketim kuşağı diyen insanlar aslında bu gençlerin ne kadar duyarlı ne kadar organize gençler olduklarını görsünler. Okul sadece derslerden ibaret bir yer değil, aynı zamanda hayatı arkadaşlarımızla ortaklaştırdığımız, birlikte birşeyler yapmanın zevkine vardığımız bir yer aslında. Programın asıl çıkış noktası da burasıdır.
GELİN BİRLİKTE ÇEKELİM
Programı çekerken okulda duyurusunu da yaptık programın. Bu sayede birkaç arkadaşla tanışma imkanı bulduk. Onlar da çekime katılmak istediler ve bizimle geldiler. İşin özü kapımız üretmeyi seven, bir şeyler yapmak isteyen her gence açık. Eğer programın bir bölümünde yer almak istiyorsanız bize ulaşın sizinle de program çekelim. Yok ben çekim aşamasına katılmak istiyorum derseniz, her zaman bekleriz. Yerimiz belli: Organizelerdeniz biz.
AMATÖR RUHLU GENÇLERİZ
Şunu da belirtmek isterim ki ekibimiz tamamen amatör bir ekip. Kameramanımız daha önce eline hiç eline kamera almamış. Sunucunun yani benim hiç sunuculuk deneyimi yok. Bir diğer ilginç nokta da ekibimizin tamamının İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden oluşuyor olması. Tabi programı fotoğraf makinesiyle çekiyoruz onu da söylemeden geçmeyelim. Amatör ruhlu gençleriz. Programı çekmeye gittiğimizde program öncesinde arkadaşlarla sohbet ederken oldukça eğleniyoruz. Biz de tıpkı oradaki gençler gibi bir amaç uğruna bir araya gelmenin, bir şeyler üretmenin tadına varıyoruz.