11 Mart 2014 16:55

HDP’ye yönelik saldırılar Adıyaman’da kınandı.

HDP Adıyaman İl Örgütü’nün çağrısıyla BDP il binası önünde toplanan kitleye seslenen HDP İl Eş Başkanı Fahriye Akbaba saldırıların barışa ve kardeşliğe olduğunu söyledi. Sözlerine Berkin Elvan’ın ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Akbaba, “Polis devleti bir canımızı daha aldı” dedi. “Birçok dili kimliği, etnik kökeni, Alevileri, Kürtleri, Ermenileri, işçileri gençleri, kadınları, çevrecileri içine alan ve insan merkezli bir politikayla seçimlere giren HDP’ye yapılan saldırıların sorumluları aşikardır.” diyen Akbaba, Fethiye’de HDP’ye yönelik saldırıda polisin gösterdiği hoş görü nedeniyle saldırıların daha sonra Kürt esnaflara yöneldiğini söyledi. HDP’ye yönelik saldırıların barış ve kardeşliği hedef aldığını söyleyen Akbaba, “Halkımızı saldırılara karşı HDP etrafında kenetlemeye çağırıyorum” dedi.

Daha sonra söz alan HDP Parti Meclis Üyesi Mehmet Doymaz ise HDP’nin 36 bileşenli bir parti olduğunu belirterek, “HDP, sistemi tümden değiştirmeyi hedefleyen, Türkiye’ye barışı, adaleti getirmeyi hedefleyiyor. Sistem partileri bir alternatif, üçüncü bir yol olarak gelişen HDP’nin faaliyetlerini engellemek için bir merkezden idare edilen ırkçı, faşist çevreleri harekete geçiriyor” dedi. Doymaz, AKP, CHP, MHP’nin saldırılara hiç tepki vermemesini de eleştirdi.

Sinop’ta başlayan Samsun’da devam eden Aksaray, Urla, Fethiye ve en son Tekirdağ’da yaşananların sıradan insanların bir araya gelerek yaptıkları saldırılar olmadığını söyleyen Doymaz, “Bunlar örgütlenmiş saldırılardır” dedi. Aksaray’daki saldırı sırasında kendisinin de orada bulunduğunu söyleyen Doymaz, “İnsanlar galeyana getirilmişti. Kentte, ‘Türk bayrağı yakıldı, PKK bayrakları asıldı’, ‘teröristler burada parti kurmuş’ şeklinde söylentileri yayılarak insanlar toplanmıştı” dedi.

Seçim ve yurttaş güvenliğinden sorumlu olan polisin, saldırılara müdahale etmeyerek, katkı sunduğunu söyleyen Doymaz, “Biz Aksaray’a gittiğimizde uyardık. ‘Bakın siz bunları burada biriktirip bir araya getirmişsiniz, bunlar bize saldıracak. Önlem alın’ dedik. Ancak polis önlem almadı ve partinin 50 metre ilerisinde saldırıya maruz kaldık” dedi. Fethiye’de belediye başkanının, emniyet müdürünün HDP tabelasını indirmekle anayasal suç işlediğini söyleyen Doymaz, “AGİT’e başvuracağız. Seçim güvenliği kalmamıştır” dedi. (Adıyaman/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et