Genç Hayat: Bir umut ışığı
Berivan KALKAN
Kaya Karakaya Anadolu Lisesi
Elazığ
Bir önceki sayı 200. sayısıydı Genç Hayat'ın. Yıllardır gençliğin kürsüsü olması iddiasında olan Genç Hayat'a binlerce genç yazı yazdı, on binlerce genç röportaj verdi. Binlerce genç dağıttı. Bazen çok iyi çıktı, okunması zevk verdi gençlere, bazen de çok az okundu belki. Ama hiç vazgeçmedi gençliğin kürsüsü olmaktan. Demokratik, özgür üniversite mücadelesi veren üniversitelilerin, demokratik lise mücadelesi veren liselilerin, ana dilinde eğitim talebiyle sokakları dolduran Kürt gençlerinin, kadınların, işçi işsiz gençlerin... 200. sayıyla Genç Hayat'la tanışan gençlere dergiyi nasıl bulduklarını sorduk, kısaca anlatın ilk izlenimlerinizi dedik. İşte aldığımız cevaplar:
KİM SEVİNMEZ Kİ...
Buse ERDEM Kaya Karakaya Anadolu Lisesi
Bugünlerde halka hizmet eden tarafsız gazeteler okumak çok zorlaştı. Halk gerçeği değil de gerçek gibi gösterilenleri görüyor. Gezi eylemlerini değil de penguenleri gördüğü gibi. Ülkemiz artık basın özgürlüğünü de kaybetmeye başlamıştır, tıpkı hukuku kaybettiği gibi. Evet, biz böyle bir sistemde yaşıyoruz. Engelleniyor, bastırılıyor ve gerçeklerden uzak tutuluyoruz. Bu sistemin içinde Genç Hayat gibi dergilerle tanışmak çok güzel. Kim sevinmez ki özünü kaybetmemiş, özgürlüğünü yitirmemiş, insanları düşünen bir derginin olduğuna. İnsan seviniyor işte bir umut ışığı görünce.
NE OKUYACAĞINI BİLMESİ GEREKİR
Murat UYSAL Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi
Ben bir lise öğrencisiyim ve Genç Hayat’ı beğenerek takip ediyorum. Ülke böyle bir durumdayken gençlere çok iş düşmekte. Bizim bilen, araştıran, okuyan bir gençliğe ihtiyacımız var. Burada bir parantez açacak olursak; bu gençlerin ne okuyacağını da bilmesi gerekir. Bence Genç Hayat, her gencin okuması gereken bir dergi. Şu an öyle bir durumdayız ki, okuyan cahillerimiz var çünkü at gözlüklü bir toplumdayız. Bu ve bunun gibi dergileri o insanlara da okutabilirsek, onların da doğru yolu bulacağına inanıyorum.
Evrensel'i Takip Et