16 Mart 2014 17:26

Tıp haftası yürüyüşüne polis engeli

Tıp Bayramı dolayısıyla her yıl yapılan Tıp Haftası Yürüyüşü için Beyoğlu Tünel’de buluşup Taksim Meydanı’na yürüyen hekimler polis engeline takıldı.

Tıp haftası yürüyüşüne polis engeli
Paylaş

Tıp Bayramı dolayısıyla her yıl yapılan Tıp Haftası Yürüyüşü için Beyoğlu Tünel’de buluşup Taksim Meydanı’na yürüyen hekimler polis engeline takıldı.

Türk Tabipler Birliği ve İstanbul Tabip Odası Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında her yıl yapılan Tıp Haftası Yürüyüşü için yine Beyoğlu Tünel Meydanı’nda bir araya geldi. Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen hekimlerin önü Taksim Meydanı girişinde polislerce kesildi. Polis, Taksim Anıtı’na çenek bırakarak yürüyüşlerini noktalamak isteyen hekimlere izin vermedi.

Polis yetkilileri ile görüşen sağlıkçılar, bir sonuç elde edemeyince İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya ulaştı. Vali Mutlu, meydanda herhangi bir eylem ve açıklama yapılmasını engelleyen resmi bir karar olmamasına rağmen, hekimlere temsili üç kişinin alana geçişine izin verebilecekleri teklifinde bulundu.
Sonrasında alınan karar doğrultusunda polis barikatı önünde basın açıklaması yapıldı. İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, sağlık emekçileri olarak yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dile getirdi.

Daha sonra söz alan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Feray Kaya ise hasta hakları ve hekimlik değerlerinin erozyona uğratan yasal düzenlemeler ve uygulamalarla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Açıklamaların ardında sağlıkçılar, getirdikleri çelengi polis barikatının ününe bırakarak sloganlarla eylemlerini bitirdi. Çelengin polis barikatının ününe bırakılmasından sonra çevredeki yurttaşlar tarafından çelengin üzerine ekmek bırakılması dikkat çekti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim\'deki HES ve barajlara karşı yüründü

SONRAKİ HABER

Arsinspor\'dan maç başlarken protesto eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa