6 Mayıs 2014 22:23

Gökbilimciler, şubat ve mart aylarında yaşanan asteroid tehdidinin bir benzerinin hafta sonunda da yaşandığını açıkladı. Uluslararası Astronomi Birliğine bağlı gök bilimciler tarafından geçtiğimiz çarşamba günü tespit edilen HL 129 adı verilen asteroid, cumartesi günü dünyaya 300 bin kilometre yaklaştı. Ay’ın yörüngesinden geçen 7.5 metre genişliğindeki gök cismi, cumartesi günü TSİ 10.13’te dünya ile arasındaki mesafeyi en aza indirdi.

Bütün çalışmalara rağmen dünyaya yaklaşan gök cisimlerinin birçoğu son ana kadar görülemiyor. NASA Emeklisi Astronot Ed Lu, Wired dergisine yaptığı açıklamada, ‘Dünya’nın 2014 başlarında çok büyük felakete neden olabilecek bir çarpışmadan şans eseri kurtulduğunu’ belirtti.

Lu, şehirleri yok edebilecek asteroidlerin ne zaman tespit edileceği ve Dünya’ya erişeceklerini bilmediklerini, bu yüzden tek çarenin ‘kör talih’ olduğunu söyledi.
Rusya’nın Çelyabinsk kentinde 15 Şubat 2013 günü meteor patlaması yaşanmasının ardından,şubat ayında 270 m genişliğindeki Asteorid 2000 EM26 asteroidi dünyanın 2.6 milyon kilometre yakınından geçmişti. Mart ayında ise üç asteroid ardı ardına dünyayı sıyırmış ve 60 bin kilometreye kadar yaklaşmışlardı. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et