14 Mayıs 2014 00:32

Kazanın yaşandığı madeni işleten Soma Holding AKP’ye göbekten bağlı çıktı

Sendika.org.’un haberine göre Maden kazasının gerçekleştiği işletme olan Soma Holding’in AKP ile çok yakın bağlar içinde olduğu belirtiliyor. Soma Holding Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru’nun eşi Melike Doğru 30 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Belediye Meclis üyesi adayı oldu ve seçildi. Doğru, AKP’yi Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde de AKP’yi temsil ediyor.

Doğru ailesi aracılığıyla oldukça şaibeli bir şekilde yapılan kültür merkezinin tabelasında hem Soma Belediyesi’nin hem de Soma Holding’in logoları yer alıyor. Soma Şoförler Odası’nın arkasında yer alan ve belediyeye ait yeşil alan olarak geçen bölgede yapılan bu kültür merkezinin adını da Melike Doğru’dan alıyor: Melike Doğru Sosyal Tesisleri Gülbin Düğün Salonu.

Ayrıca Soma halkı, Soma Holding’in çıkardığı kömürlerin belediye tarafından Soma’da seçim öncesi dağıtıldığını ayrıca üzerinde ‘satılmaz’ yazan bu kömür torbalarının AKP’nin seçim çalışmalarında kullanılmak üzere Türkiye’ye dağıtıldığını söylüyor.

Bununla beraber Soma’da son dönemin en çok sorulan sorularından biri de Ramazan Doğru’nun kısa sürede nasıl Soma’nın en çok konuşulan isimlerinden biri olduğu? Soma’da Ramazan Doğru’nun Özel Vefa Hastanesi’ni almak için girişimlerde bulunduğu iddia ediliyor (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Türkiye’de ev sahipliği oranının sürekli azalmasına ve konut krizinin süreklileşmesine rağmen bir sosyal konut projesi hayata geçirilmiyor; fahiş kiralar nedeniyle halkın barınma sorunu derinleşiyor. Özelleştirilen Emlak Konut ise ‘yüksek gelir grubu’ için düşük faizli, ucuz kredili ‘yatırım fırsatı’ projesi yapıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et