10 Haziran 2014 19:51

Polisin attığı gaz bombası kapsülünün kafasına isabet etmesi sonucu hayatanı kaybeden Berkin Elvan’ın öldüğü gün Başbakan’ı eleştiren afiş astıkları iddia edilen HDP’li gençlere açılan dava bugün başladı. Yargılanan gençlerin “Başbakan da duruşmaya gelsin” talebi mahkeme başkanı tarafından kabul edilmedi.

Berkin Elvan’ın öldüğü gün Kadıköy’de Başsbakan Erdoğan'ın resminin bulunduğu "Berkin'in katili saldırgan ve tehlikelidir, aranıyor!" afişlerini astıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 genç hakkında açılan davaya dün Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde başlandı. 39. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya gençler ve avukatları katıldı.

BAŞBAKAN, “EMRİ BEN VERDİM” DEMİŞTİ

Mahkemede savunmasını yapan Elif Baydur, “Biz bu afişleri asmadık münferit bir şekilde GBT yapılması sonucu gözaltına alındık ve hakkımızda hakaret davası açıldı” dedi. Söz konusu afişlerde yazanların Recep Tayyip Erdoğan’a zarar verebilecek bir nitelik olmadığını belirten Baydur, “Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt mitinginde ‘emri ben verdim’ diyerek katil tabirini üstlenmiştir” dedi.

‘BAŞBAKAN DA DURUŞMAYA GELSİN’

Sanıkların Avukatlarının vekaletnamelerin dosyaya koyulmadığı için ek süre talep etmesi üzerine dava 11 Eylül’e ertelendi. HDP’li gençlerin “Mahkeme ertelenecekse mağdur addedilen Recep Tayyip Erdoğan’da diğer duruşmaya gelsin” talebi mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Mahkemeden sonra HDK ve HDP Kadıköy Gençlik Meclisi, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Rojhat Turgut, “Berkinleşerek, Medenileşerek, halkların ortak mücadelesini yükseltmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)







 

Evrensel'i Takip Et