Kırmızı fularlı kadın PKK’ye katıldı
Antalya'da Gezi Parkı direnişine katıldığı gerekçesiyle tutuklanarak hakkında 98 hapis cezası istenen ve kırmızı fuları delil olarak gösterildiği için kamuoyunda "kırmızı fularlı kız" olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil, PKK'ye katıldı.
Antalya'da Gezi Parkı direnişine katıldığı gerekçesiyle tutuklanarak hakkında 98 hapis cezası istenen ve kırmızı fuları delil olarak gösterildiği için kamuoyunda "kırmızı fularlı kadın" olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil, PKK'ye katıldı.
Antalya'da Gezi Parkı direnişine katılmasının yanı sıra Ahmet Atakan'ın ölümü, 12 Eylül darbesinin yıldönümü ve ODTÜ protestolarında yer aldığı gerekçesiyle 98 yıl hapis cezasıyla yargılanan ve kırmızı fuları delil olarak gösterildiği için kamuoyunda "kırmızı fularlı kadın" olarak tanınan 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil, PKK'ye katıldı. Özgür Politika Gazetesi'nin haberine göre, mücadelesinde PKK saflarında devam etme kararı alan Karacagil, "Destan Yörük" ismini aldı.
Antalya'da Gezi Parkı, Ahmet Atakan'ın ölümü, 12 Eylül darbesinin yıldönümü ve ODTÜ'de yaşananları protesto gösterilerine katıldığı gerekçesiyle 2 Ekim 2013'te tutuklanan Ayşe Deniz Karacagil, 4 ay 6 günlük hapis hayatının ardından tutuksuz yargılanmaya başlandı.
Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Ayşe Deniz Karacagil ile birlikte 4 kişi için "kamu malına zarar vermek", "kamu görevlisine karşı direnmek", "toplantı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet" gibi suçlamalardan ve bu suçları birden fazla işlemekten 98 yıla kadar hapis cezası istendi
'GEZİ DİRENİŞİNİ, İNSANLIK ONURU İÇİN GERÇEKLEŞTİRDİK'
Karacagil, tutuklu olarak yaptığı savunmasında da kendisini yargılayan mahkemeyi yargılamıştı. Karacagil savunmasında, "Birileri duymak istemedi. Bizler neden sokaktaydık sorusunu cevaplayacağım. Tarih her zaman direnişteki yaşamı yazar. Tarihi kanla yazanlar, toplumsal muhalefetin her katmanında onarılmaz yaralar açtılar. Net kanıtlara rağmen yargı, gerçek katilleri aklama çabasında. Antalya'da İstanbul'da saldıran palalıların ne olmadığını gördük. Dışarıda birileri bacanaklı-oğullu milyonları cukkalarken, bizim tutsak edilmemize şaşılmaz. İktidardakiler, yüzsüzlüğün bu kadarı denecek kadar açık oynadılar, katilleri akladılar. Cezaevlerinde, koğuşlarımıza kadar giren erkek egemen kültür, çamaşırlarımızla dahi dalga geçerek 'Bu bayrak büyük' diyebilmektedir.
Dışarıda demokrasi diyenler içeride gençleri katletti. Hukukun görmediği her şeyi biz yaşadık ve gördük. Eylem günü uzun sakallı ve takkeli sivil kişiler bize saldırdı. Ancak onların yargılanacaklarını sanmıyorum. Bundan sonra da çocukların uçurtmalarının vurulmasına izin vermeyeceğiz.
Türkiye halklarının üzerindeki bulutların rengi, maviye dönmelidir artık. Biz tüketen değil üreten bir sanatın savunucularıyız. Sanat can çekişiyor, çığlığı biziz. Bize devlet babamız bolca tazyikli su ve kimyasal hediye etti. Gemiciklerimiz olma- dı. Gezi direnişini, insanlık onuru için gerçekleştirdik. Yeri geldi öldük, yeri geldi kör olduk, tutsak olduk. Kırmızı fuları açıklayayım. Bence bulunmayan o örgüt kumaş fabrikalarıdır. Ülkemiz şaşırmışlar cehennemine döndü. Siz burada bizi yargılamaya çalışıyorsunuz" ifadelerine yer vermişti. (DİHA)