29 Haziran 2011 10:53

POSCO’ya karşı sesler güçleniyor

Yöre halkı onay vermediği halde Alikahya bölgesinde kurulması planlanan POSCO demir çelik tesislerine bugün bir kez daha karşı çıkıldı. Yuvam Akarca İnsanca Yaşama Meclisi, yaptığı basın açıklamasıyla bu projeyi istemediklerini bir kez daha dillendirdi.‘HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ’Meclis adına basın bildirisini okuyan Niyazi

POSCO’ya karşı sesler güçleniyor
Paylaş
Mezher Yaman

‘HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ’

Meclis adına basın bildirisini okuyan Niyazi Civelek POSCO’ya karşı çıkmanın yaşam hakkına sahip çıkmak anlamına geldiğini vurgulayarak, bu konuda haklarını sonuna kadar savunacaklarını ve POSCO’nun  bu konuda sürdürdüğü çabaların bir işe yaramayacağını dile getirdi.

‘POSCO, İKNA ÇABASINA GİRMİŞTİR’

POSCO demir çelik tesislerinin yapmak istediği ÇED toplantısının yöre halkının yoğun tepkisi nedeniyle yapılamadığını ve bu sonucun yetkililer tarafından tutulan raporda belirtildiğini hatırlatan Civelek, “Bu tablo ulusal ve yerel basında geniş bir şekilde yer almış, tüm kent kamuoyunda güçlü bir POSCO karşıtı hava estirmiştir. Halkın haklı ve meşru talepleri karşısında zor durumda kalan POSCO yetkilileri önce ikna turlarına, daha sonra basın ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Güney Kore’deki tesislerini gezdirme adı altında bir seyahat gerçekleştirmiştir. Bu seyahatin amacı POSCO aleyhine oluşan havayı tersine çevirmektir” dedi.

‘YAYINLAR HALKIN İRADESİNİ YOK SAYIYOR’

Basın temsilcilerinin bu konuda yazdıkları yazıların tamamıyla insani ilişkilerin dışında olup, her anlamda POSCO’yu şirin gösterme olduğunu söyleyen Civelek, “Yapılan yayınlar halkın iradesini yok saymak anlamına gelmektedir. Çünkü yöre halkı ÇED toplantısında kesin iradesini ortaya koymuş ve POSCO’ya hayır demiştir. Güney Kore’de gezdirilen tesisten hareketle burada kurulacak tesis hakkında fikir yürütülmesi bilimsellikten uzaktır. Çünkü; bu konuda fikir beyan eden köşe yazarlarımız tüm kentin sağlığını tehdit eden bu önemli konuda uzman olmadıkları gibi bütün gözlemleri de üç, beş günle sınırlıdır” açıklamasında bulundu.

‘SANAYİ, KANSER VE ÖLÜMDÜR’

POSCO yetkililerinin ikna çabalarının boşuna olduğunu ve bu projenin karşısında olacaklarının altını çizen Civelek, “Biz sanayinin istihdam olduğu, sanayinin iş olduğu, sanayinin aş olduğu gerçeğini yaşayan ve en iyi bilenleriz. Ama bir gerçeği daha biliyoruz ki plansız sanayileşme erken ölüm, kanser, asit yağmurlarıdır, plansız sanayileşme tarım alanlarının yok edilmesidir. Bu gerçekle yaşam hakkımızı sonuna kadar savunacağız” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Komşu'da 'paket' onaylandı, halk isyanda

SONRAKİ HABER

Orhan Alkaya’ya Mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa