29 Haziran 2011 11:08

Ogün Samast kararı 25 Temmuz'a kaldı

Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın, "Tasarlayarak adam öldürmek" suçuyla yargılandığı ve kararın açıklanmasının beklendiği dava, esas hakkındaki savunmanın yapılması için 25 Temmuz'a ertelendi. Duruşmada Ogün Samast'ın mahkemeye sunduğu 8 sayfalık savunmasında AİHM, Anayasa, TCK ve TMK hükü

Ogün Samast kararı 25 Temmuz'a kaldı
Paylaş


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı olarak yargılanan Ogün Samast, İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde öğleden önce "Örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılandığı davanın ardından öğleden sonra "Tasarlayarak adam öldürmek" suçlamasıyla yargılandığı dava kapsamında ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Müdahil avukatların bir önceki duruşmadaki taleplerini yinelemeleri ardından mahkeme heyeti, Samast'a savunma yapması için söz verdi.

ADİL YARGILANMIYORMUŞ!

Samast, kendisine bir önceki duruşmada esas hakkındaki savunmasının hazırlanmasını söylendiğini duruşma tarihleri arasındaki yakınlık sebebiyle esas hakkındaki savunması için ek süre talep ettiğini söyledi. Savunmasının iki bölümden oluştuğunu söyleyen Samast, savunmasının ilk 8 sayfalık bölümünü mahkeme okudu. Samast, yazdığı 8 sayfalık savunmasıyla adeta bir hukuk otoritesiymiş gibi AİHM, Anayasa, TCK ve TMK hükümlerince adil yargılanmadığını ileri sürdü. Samast'ın 8 sayfalık hukuki terimlerle dolu savunması zaman zaman mahkeme salonunda duruşmayı izleyen gazeteciler arasında gülüşmelere neden oldu. İddia makamı tarafından kendisine verilen psikolojik raporların çarpıtıldığını ifade eden Samast, "Psikoloji raporlarının tersi gösterilerek seri katil durumuna sokuldum" diye konuştu. Savunmasında, "Bu güne kadar herkes konuştu, yazdı, çizdi, suçladı. Olmayanları sordu, olanları dinlemedi" diyen Samast, kendisinin hiç olmadığı ve olamayacağı bir kişilikte gösterildiğini ileri sürdü. Samast'ın hukuki terimlerle ve ceza yasalarının maddeleri ile dolu savunmasını ise "Ömrümü heybetinize arz ederim heyetim" sözleri ile bitirmesi de dikkat çekti.

Samast'ın savunmasının ardından avukatı Levent Yıldırım da, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için mahkeme heyetinden ek süre talep etti. Talebi kabul eden mahkeme heyeti de, bir sonraki duruşmayı 25 Temmuz tarihine erteledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Orhan Alkaya’ya Mektup

SONRAKİ HABER

‘ÇMO susmayacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa