25 Ağustos 2014 17:11

Depo, izleyiciyi tanıklık faaliyetinin toplumsal değişimi nasıl hareketlendirebileceği üzerine düşünmeye davet eden bir sergiyle kapılarını açıyor. Sergi, hafıza pratiklerinin sağlayabileceği eylemselliği analiz etmek üzere uluslararası araştırmacı, sanatçı ve aktivistleri biraraya getiren, Columbia Global Centers l Turkey, Columbia Üniversitesi Toplumsal Değişim Çalışmaları Merkezi ve ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu (Gender Forum) işbirliğiyle düzenlenen Eylem için Hafızayı Harekete Geçirmek atölye programı çerçevesinde geliştirildi.

5 Eylül – 3 Ekim arasında ziyarete açık olacak olan sergide Gülçin Aksoy, Hera Büyüktaşçıyan, Silvina Der-Meguerditchian, Hakikat Adalet Hafıza Merkezi, Gülsün Karamustafa, Susan Meiselas, Nar Photos (Serra Akcan, Fatma Çelik, Gülşin Ketenci, Aylin Kızıl, Serpil Polat), Lorie Novak, Emine Gözde Sevim, Aylin Tekiner
Küratörler: Ayşe Gül Altınay ve Işın Önol işleriyle yer alacak.

BİR DİRENİŞ POLİTİKASI OLARAK ‘HAFIZA’

Hafızayı Harekete Geçirmek: Kadınların Tanıklığı sergisinde sunulan işler, hafızayı direniş politikalarının bir parçası olarak tasavvur ederken, geniş bir coğrafyaya yayılmış, geçmişteki ve süregiden şiddete dair tanıklıkları ve anıları toplumsal değişim mücadelelerini desteklemek üzere seferber ediyor, bunu resmî yaklaşım dışında kalan tanıklık ve anma biçimlerini öne çıkararak yapıyorlar. Şiddet barındıran suçları ve içerdikleri cinsiyetlendirilmiş boyutları sergilerken, ağır yıkımlardan kurtulmuş veya bunun için mücadele veren kişi ve toplulukların özgün karakterlerini de görünür kılıyorlar.

Sergi kapsamında 17 Eylül saat 13:00 – 19:00 arasında “Soykırım, Savaş ve Siyasi Baskıların Cinsiyetlendirilmiş Anılarıyla ‘Yüzleşmek’ ” başlığıyla bir oturum gerçekleşecek. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et