1 Ekim 2014 16:34
/
Güncelleme: 21 Ocak 2015 12:36

Suriye'nin Humus kentinde Alevilerin yoğun olarak yaşadığı İkrime mahallesindeki bir okulun yakınlarında bombalı araçlarla 2 saldırı düzenlendi. Saldırıda 47'si çocuk 54 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda 100'ü aşkın kişi de yaralandı.

Saldırının El Mahzumi okulu ile Zaim hastanesinin olduğu bölgede gerçekleştiği duyuruldu. Saldırganların ilk olarak okulun önünde C4 yüklü bombalı araçla saldırı düzenlediği sonrasında da bir intihar bombacısının kendisini patlattığı aktarıldı.

Muhaliflere yakın Suriye İnsan Haklarını İzleme Örgütü, yaşamını yitiren çocukların tamamının 12 yaşından küçük olduğunu aktardı.

Humus Valisi Talal Barazi, saldırıyı "Çocukları hedef alan çaresiz bir terörist saldırı" olarak niteledi.

Mahalle daha önce de hedef alınmıştı. 19 Haziran'daki bombalı saldırıda en az 6 kişi yaşamını yitirmişti. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın, bir süredir beklenen mesajı, DEM Parti İmralı heyeti aracılığıyla duyuruldu. Öcalan, “Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir” çağrısı yaptı. Açıklamada Suriye’deki Kürtlerin siyasi ve askeri durumuyla ilgili bir ifade yer almadı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et