9 Ekim 2014 23:00

Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Ürker yaralanırken, il emniyet müdür yardımcısı ile bir komiser yardımcısı yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, koruma ekibiyle şehir merkezinde bir caddede yürüyen Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e ve yanındaki emniyet görevlilerine yaklaşan bir araçtan ateş açıldı. Saldırıda, biri il emniyet müdür yardımcısı biri de komiser yardımcısı olmak üzere 2 kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Ürker ise hastaneye kaldırıldı. Saldırıyı gerçekleştiren araç ve içindeki kişi ya da kişiler ise kaçtı. Saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Olay yerindeki incelemeler ise halen devam ediyor.

ÜRKER ANKARA'YA SEVK EDİLİYOR

Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ürker'in burada ilk tedavi yapıldıktan sonra Ankara'ya sevk edilmesine karar verildi. Ürker'in ambulans uçakla Ankara'ya sevk edileceği ve tedavisinin burada devam edeceği öğrenildi.

Atalay Ürker, geçen mayıs ayında görevinden istifa eden eski Bingöl İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'in yerine atanmıştı.

BİNGÖL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Bingöl Valiliği'nin konuyla ilgili yaptığı resmi açıklama şöyle: "09.10.2014 Perşembe günü saat 21.15 sularında Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve emniyet müdür yardımcısı Atıf Şahin beraberindeki personeli ile Yenişehir Mahallesi Yeşim Sokak’ta emniyet- asayiş yoklaması maksadı ile yürüyüş halinde iken binek araçtan inen şahıslar tarafından uzun namlulu silahla saldırıya maruz kalmışlar, olayda ağır yaralanan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu kaldırıldıkları Bingöl Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile bacağından yaralanan Polis Memuru Uğur Adlı’nın ise tedavilerine Bingöl Devlet Hastanesinde devam edilmekte olup saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatılmıştır."  (Bingöl/CİHAN)


BİNGÖL'DE KAN AKMAYA DEVAM ETTİ

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Ürker'e yönelik silahlı saldırıda bulunduktan sonra 2 otomobille kaçan saldırganların Genç İlçesi yönüne gittiklerinin belirlendiği öne sürüldü.

Saldırganların kaçtığı istikametin belirlenmesi üzerine karayolunda Jandarma Özel Harekat timleri tarafından önlem alındı. Gelen 2 araca 'dur' ihtarında bulunuldu. Araçların içinde bulunan saldırganlar ateş açtı. Jandarma Özel Harekat Timlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada araçtaki 4 kişi öldürülürken. İki kişi ise gözaltına alındı. Çatışmada askerlerden ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. İddiaya göre biri Bingöl plakalı olan araçlarda yapılan aramalarda silah ve silahlara ait mühimmatlar bulundu. 

DHA, konuya dair geçtiği ilk haberde araçta bulunan 5 kişinin öldürüldüğünü öne sürerek, "araçtakilerin saldırı olayıyla ilişkileri araştırılıyor" demişti.

DİHA: POLİSLER ARAÇ TARADI: 5 ÖLÜ

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre ise Bingöl'ün Genç ilçesi girişinde bulunan Murat Köprüsü'nden geçmekte olan bir araç dur ihtarına uymadığı iddia edilerek polislerce tarandı. Polislerin açtığı ateş sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren 5 kişiden 4'ünün "PKK'li olduğu ve Emniyet Müdürü'ne yapılan saldırıdan sonra olay yerinden kaçarken pusuya düşürüldükleri" ileri sürülürken, yaşamını yitiren kişilerin kimliğine ilişkin bilgi edinilemedi.  (Bingöl/DHA)

Evrensel'i Takip Et