DEÜ hemşireleri ‘Artık yeter’ diyor!
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hemşireleri uzun süredir yaşadıkları sorunların çözülmesi için dayanışma eylemi başlattı. Hemşireler, hastane bahçesinde dayanışma masası açtı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hemşireleri uzun süredir yaşadıkları sorunların çözülmesi için dayanışma eylemi başlattı. Hemşireler, hastane bahçesinde dayanışma masası açtı.
Uzun süredir artarak devam eden hemşire sıkıntısı kadrolu hemşire alımı yapılamaması, 4-b’li atanan hemşirelerin yoğun çalışma temposuna dayanamayıp istifa ederek hastaneden ayrılması; hatta 4-a’lı hemşirelerin de tayin, atama ve istifa ile hastaneden ayrılmaya başlamasıyla giderek derinleşti. 70 civarında yatağın kapatılmasıyla ya da TSM’lerden görevlendirilen hemşire ve ebelerle de sorun çözülemedi; hemşirelerin iş yükü giderek arttı. Yoğun bakımlarda yatak kapatılması nedeniyle kliniklerde solunum cihazına bağlı hasta bakılma sıklığı arttığı gibi; aylık yapılan nöbet listelerinin sık sık değişmesi, izin günlerinde nöbete çağrılma, farklı kliniklere destek verme amaçlı çekilmenin rutin haline gelmesi, fazla çalışmaların karşılığının nöbet ücreti olarak yatırılması hemşireleri isyan ettirdi.
Hemşireler, çok yorulduklarını, tükenmişlik yaşadıklarını, geleceğe de umutla bakamadıklarını ifade ederek öncelikle istifaların durdurulması için çalışma koşullarının düzeltilmesini, kadrolu hemşire alımının bir an önce gerçekleşmesini talep ediyor.
Tüm bu yaşanan sorunlara karşı hemşireler bir araya geldi ve hastane bahçesinde masa açtılar. Tüm hastane çalışanlarını, hasta ve hasta yakınlarını dayanışma masalarına destek vermeye çağıran hemşireler diğer hastanelerde çalışan hemşirelerin de benzer sorunlar yaşadığını bu dayanışmanın büyütülmesi gerektiğini belirttiler.
Hastane bahçesinde kurulan masa hemşirelerin dönüşümlü nöbetleriyle sürdürülüyor; sonraki günler için kitlesel basın açıklamaları, müzik, tiyatro etkinlikleri ile dayanışmanın güçlendirilmesi planlanıyor. (İzmir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et