13 Kasım 2014 13:49

Haydı kızlar sürgüne!

Yarı özel yurt ücreti 180 lira iken devlet yurdundan 210 lira gibi bir ücretin isteniyor olmasını çelişki olarak değerlendiriyor. Yeni binaya taşınma tarihleri ise hala belli değil. Yakın bir zamanda her şeyin netleşmesini istiyor

Haydı kızlar sürgüne!

Gamze İNCE 
Gaziantep Üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi yeni eğitim öğretim yılının başlamasından bu yana KYK kız öğrenci yurdunun taşınması tartışmalarıyla çalkalanıyor. Üniversite kampüsü içerisinde yer alan kız yurdunun okula yaklaşık yarım saat uzaklıktaki Akkent Mahallesi’ne taşınması konuşulurken, yurt ücretlerinin de 120 liradan 210 liraya çıkarılacak olması yurtta kalan kadın öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Yurtta kalan öğrenciler yeni yurt yerinin adeta bir sürgün yeri gibi ıssız bir arazide olduğunu söylüyor. Ayrıca ekstra çıkan ulaşım masraflarını protesto etmek için KYK yurt binası önünde bir eylem gerçekleştirdi. Daha sonra eyleme katılan öğrencilerin yurttan atılacağı söylentisi üzerine eylemler sindirildi. Öğrenciler, taşınması planlanan yurt binasında 12 öğrenciye bir duş kabininin düşeceği ve ikinci öğretimde bulunanların gitmekte zorluk çekeceği için yurtlarının taşınmasını istemiyor. Yurtta kalanlar özel bir inşaat firmasına yaptırılan yurdun aslında TOKİ evleri olduğunu fakat satılmayınca KYK ile anlaşılıp yurda dönüştürüldüğünü iddia ediyor.

YARI ÖZEL YURT 180, DEVLET YURDU 210 LİRA

Sinema TV bölümünde okuyan ve KYK yurdunda kalan bir arkadaşımızla konuşuyoruz. İsmini vermek istemiyor. Yaklaşık 300 lira civarında öğrenim bursu alıyor. Yeni taşınacak yurt binasına gidiş geliş için toplu taşımayı kullanması gerekiyor, bu da ona aylık 45 lira ekstra yol masrafının çıkması demek. Yurt ücretine yapılan %75 zamla birlikte eğitimden çok geçinme derdini düşünüyormuş. Yurt müdürlüğü yaptığı toplantıda onlara; “Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. KYK Genel Müdürlüğü’ne dilekçe vermeniz gerekiyor.” şeklinde açıklamada bulunmuş. Bu açıklamanın inandırıcı olmadığını söylemişler fakat herhangi bir yanıt alamamışlar.

İnşaat Mühendisliği bölümünde okuyan ve KYK yurdunda kalan bir başka arkadaşımızla konuşuyoruz. Yarı özel yurt ücreti 180 lira iken devlet yurdundan 210 lira gibi bir ücretin isteniyor olmasını çelişki olarak değerlendiriyor. 

Yeni binaya taşınma tarihinin hala belli olmaması onları muallakta bırakmış. 

Yakın bir zamanda her şeyin netleşmesini istediğini söyleyerek bitiriyor sözlerini.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et