Sonbaharda Mersin şenlendi
Bu yıl 5.’si yapılan Mersin Narenciye Festivali, 30 ülkeden gelen gösteri gruplarının katılımıyla başladı. 500 bin adet narenciyenin kullanılmasıyla süslenen festival alanıyla, açılan stantlarla, yapılan gösterilerle bu sonbahar gününde Mersin’i şenlendirdi.

Sedat BAŞKAVAK
Mersin
Bu yıl 5.’si yapılan Mersin Narenciye Festivali, 30 ülkeden gelen gösteri gruplarının katılımıyla başladı. 500 bin adet narenciyenin kullanılmasıyla süslenen festival alanıyla, açılan stantlarla, yapılan gösterilerle bu sonbahar gününde Mersin’i şenlendirdi.
Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Moldova gibi pek çok ülkeden gelen gösteri gruplarının yanı sıra Mersin il merkezinden katılan Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçe belediyelerinin spor kulüplerini, klasik araba tutkunlarını, vosvosçuları, bisikletçileri, motorcuları, halk oyunları ekiplerini, tiyatrocuları, dağcıları, salsacıları ve tangocuları da izlemek mümkündü.
BELEDİYE BAŞKANI KENDİ ADINI YAZDIRDI
Belediyelerin spor kulüpleri festivalin dikkat çeken katılımcıları arasındaydı. Büyükşehir Belediyesi’nin karatecileri, Mezitli belediyesinin halk oyunları ekibi... Ancak, MHP’li Toroslar Belediyesi’ne bağlı sporcu gençlerin formasının üzerinde Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın isminin yazması garipti.
DBP’li Akdeniz belediyesi spor kulübü ise katılımcılar arasındaki en kalabalık kortejdi. Kortejde tenisçiler de bulunuyordu.
“Narenciye festivalidir, traktör mutlaka olmalıdır” diye, galeriden naylonun üstünde getirilen traktörü, takım elbiseli ve kravatlı şoförün kullanması da epeyce garipsendi.
Mersin’e 75 kilometre uzaklıktaki Adana Tango Festivali, tangoyu zina olarak görenler tarafından iptal edilmesi istenmişti. Ancak Mersin’deki Salsacı ve Tangocu gruplar, festivalin en dikkatle izlenen grupları oldu.
BİSİKLETÇİLERE KULAK VERİN
Bisikletçiler alana, bisikletlerin de trafikte bir araç olduğunu ve kendilerine de saygı gösterilmesini isteyen dövizlerle çıktı. Bu dövizlerden en dikkat çekeni, “Üzerimden değil 1,5 metre yanımdan” oldu.
Bisikletçilerin ve motorcuların hepsinin kafasında kask olması ise bu konudaki duyarlılığı artıracak bir görüntü oluşturdu.
Narenciye festivali devam ediyor. İzleyemeyenler kaçırmasın deriz.
Evrensel'i Takip Et