20 Kasım 2014 00:51

Patron, işçilerin bağını kesmek için telefonları topladı!

Haramidere Beysan Sanayi Sitesinde bulunan Deniz Nakış işçilerinin atılan işçilerin geri alınması, ücretlerin artırılması ve sigorta primlerinin asgari ücretten değil işçiye verilen miktar üzerinden yatırılması talebiyle başlattığı direniş sürüyor

Paylaş

Eren ERGİNE
İstanbul

Haramidere Beysan Sanayi Sitesinde bulunan Deniz Nakış işçilerinin atılan işçilerin geri alınması, ücretlerin artırılması ve sigorta primlerinin asgari ücretten değil işçiye verilen miktar üzerinden yatırılması talebiyle başlattığı direniş sürüyor. Direnişe makine bölümünün tamamı katılırken, patron içerdeki işçilerle direnişteki işçilerin bağını kesmek için çalışanların telefonlarını topladı.
İşyerinde 2 vardiya çalışan işçiler; gündüz 11 saat, gece ise 13 saat çalıştırılıyor. Cumartesi günleri zorla fazla mesaiye bırakılan işçiler, kabul etmediklerinde işten atılmakla tehdit ediliyorlar. Cumartesi mesaisine gelmediği için işten atılan işçilerden olan Fuat Koca, makineci olduğu halde başka işi yapmaya zorlanan ve buna itiraz edenlerin de işten atıldığını söyledi.

GEÇİNEMİYORUM!

2 yıldır Deniz Nakış’ta çalışan Fahri Özçelik ise kira vermemesine rağmen geçinemediğini söyledi. “Başka nakış atölyelerinde işçiler 1900 lira ücret alırken biz de ücretler çok düşük. Ücretlerimizin en az 1600 lira olmasını istiyoruz” dedi. Vardiya sorumlusu Kemal Kürbüz, görevi dışında pek çok iş yaptırıldığını  söyledi. Kürbüz, atılan arkadaşları geri alınana ve talepleri kabul edilene kadar mücadele edeceklerini bildirdi.

Nakış İşçileri Birliği de Deniz Nakış işçilerini yalnız bırakmıyor. Dernek üyesi Masum Baş, “Nakışta birçok yerde iş bırakarak önemli kazanımlar elde ettik bunun örneklerini gördük. Nakış işçilerinin birliği ile birçok sorunun üstesinden geldik” dedi.Baş, talepler kabul edilene kadar mücadele edeceklerini bildirdi.

KAZANIM ELDE ETTİK!

Bağcılar Öncel Nakış’ta çalışan ve gece vardiyasından çıkıp Deniz Nakış işçilerine desteğe gelen Ferhat Şahin ise şunları söyledi: “Biz de daha önce iş bıraktık, tüm nakış atölyelerinin kendine göre sıkıntıları var, sigortalar her yerde aynı, düzenli yatırılmıyor, ücretler düşük. Biz iş bıraktıktan sonra cumartesi, pazar çalışmaları kaldırıldı. Ücretlerimiz de arttı” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Metal işçilerinden patronlara uyarı

SONRAKİ HABER

Abim Deniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa