29 Kasım 2014 13:42

‘Her yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz’

Uluslararası Filistin ile Dayanışma Günü Türkiye’de Tünelden Galatasaray Lisesine yapılan yürüyüş ile ilk kez kutlandı.

Paylaş

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi çağrısıyla yapılan yürüyüşe demokratik kitle örgütleri de destek verdi. “Nehirden denize özgür Filistin için mücadeleyi 2015 yılında büyütelim” diyen kitle Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı.

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi adına konuşan Ayşe Düzkan, 2014 yılının Birleşmiş Milletler tarafından Filistin ile dayanışma yılı olarak ilan edildiğini belirterek, “2014 İsrail saldırganlığının tırmandığı, binlerce Filistinlinin katledildiği, yaralandığı, tutuklandığı ve sürüldüğü bir sene oldu” dedi. Düzkan, İsrail’in saldırıları meşrulaştırmak için çaba gösterdiğini, gerçekleri gizlemek amacıyla ‘Yahudi-Müslüman çatışması’ propagandası yaymaya çalıştığını ifade etti.

Düzkan, “Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yaptığı son açıklamada Filistin’in büyük tarihsel savaşlardan birinin hazırlığı içinde olduğunu vurguladı. Ülkemizin özgürlükçü insanlarının bu davaya sahip çıkması gerekiyor” diyerek, 2015 yılında herkesi Filistin ile dayanışmayı güçlendirmeye çağırdı.(İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Belediyelerin sanat politikaları

SONRAKİ HABER

‘Boğaziçi’ filmlerini seçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa