29 Kasım 2014 13:57

Bir kardeşlik projesi: Hayal Band!

Hayal Band… Suriyeli, İranlı, Türkiyeli; Arap, Kürt, Türk… Farklı coğrafyalardan gelip, farklı dillerde hikâyeleri taşıdılar. Hayal Band ortak dilleri oldu… Çalışmalarına “Bir kardeşlik projesi” diyen grup, ilk konserinde, müziğin evrensel dili ile seslenecekler Antepli dinleyicilere.

Paylaş

Yaptıkları müziği ve yarın Antepli dinleyiciye sunacakları programı “Türkçe, Arapça, Kürtçe, Ermenice, Lazca ve Gürcüce ezgilerden oluşan bir harman” olarak ifade eden Hayal Band üyeleri farklı dillerde aynı kardeşlik duygusunu dile getiriyor. Grup adına projeyi anlatan Onur Aydın şu sözlerle ifade ediyor yaptıkları işi; “Hayal Band, Karadeniz’den Şam’a, Balkanlar’dan Halep’e, Kerkük’e ve Anadolu’ya kadar tüm kültürleri bir arada yansıtmak için yaptığımız bir kardeşlik projesidir.”

Hayata geçirilen bu proje, özellikle geçtiğimiz aylarda Suriyeli sığınmacılara yönelik saldırıların yaşandığı ve olayların giderek halklar arasında bir düşmanlaşmaya neden olduğu Antep’te daha da bir önem taşıyor. Barışın sözcülüğünü yine sanat yaparken, Nar Sanat Derneği de bu kucaklaşmaya günlerdir ev sahipliği yapıyor. Yoğun bir emekle konser programına hazırlanan Hayal Band üyeleri, konser hazırlıklarını Nar Sanat derneği’nde yaptılar. Tüm bu hazırlık dönemi boyunca da ortak dillerinin müzik olduğunu belirten grup üyeleri, konserlerinde de Antep’te yaşayan tüm halklara seslenerek “farklılıklarımızla buluşabileceğimiz ortak alan”ı paylaşmak istediklerini belirtiyorlar.

Hayal Band, 30 Kasım Pazar günü saat 18.00’da Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda sahne alacak. (Antep/EVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

‘Boğaziçi’ filmlerini seçti

SONRAKİ HABER

Sesime Gel Arjantinde yarışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa