‘Birbirimize ihtiyacımız var’ diyenlerle birlikte olmak
Maltepe’de Gülsuyu-Gülensu Kadın Dayanışma Evi açıldı, bir takı kursu başlatıldı. Bu takı kursunun yürütücüsünün mektubu ve Takı Kursu için Cemile Koca'nın yazdığı bir maniyi paylaşıyoruz.

Kızım telefonda “Anne, Maltepe’de bir Kadın Dayanışma Evi açtık, takı kursu başlatıyoruz. Senin de orda hocalık yapmanı istiyoruz” dediğinde ben de hiç düşünmeden “tabii ki yaparım, neden olmasın” dedim.
Bizim her zaman her alanda birbirimize ihtiyacımız var. Bildiklerimizi yaşadıklarımızı deneyimlerimizi paylaşmak bizim yaşam felsefemiz. Ben de bu düşünceyle İstanbul'a geldiğimizin ertesi günü, hani derler ya ‘ayağının tozu ile’ soluğu Kadın Dayanışma Evi’nde aldım. Daha önceden tanıdığım arkadaşlarla orda tekrar görüşmek de beni mutlu etti.
28 yıllık eğitim çalışanı olarak anne, abla yaşındaki öğrencilerle buluşmak çok güzel bir duygu. Yapılan kolyelerin boyunlara takılışı ve üretmenin mutluluğu görülmeye değerdi. Ürettiklerini pazarlayarak ev ekonomisine katkı yapabileceklerini de duyunca ellerindekilerini çabucak yapıp yeni modeller öğrenmek için sıraya girmeleri, öğrenmenin, üretmenin mutluluğu ile birlikte yüzlerine yansıyordu.
Kursa gelen kadınlarla birlikte “Ekmek ve Gül İstiyoruz” yazılı bir tablo yapma kararı aldık, el emeğimiz ve göz nurumuzla hazırlayacağımız bu tabloyu Dayanışma Evimizin baş köşesine asacağımız günü heyecanla bekliyoruz.
“Bizim birbirimize ihtiyacımız var” diyen kadınlarla bildiklerinizi, deneyimlerinizi, üretimlerinizi, sevinçlerimizi, acılarımızı paylaşmak için sizleri de evimiz bekliyoruz.
Şengül Özkanat / Maltepe-İSTANBUL
Gülsuyu-Gülensu Kadın Dayanışma Evi’ndeki Takı Kursu için Cemile Koca arkadaşımızın yazdığı bir mani:
Biz biz bizleriz
İnci boncuk dizeriz
Biz dayanışma evi kızlarıyız takı tasarım yaparız
Takar takıştırır gezeriz
Hocamız Şengül Hanıma çok teşekkür ederiz.
Gelin katılın bize verelim omuz omuza
Kaderimiz başkalarının ellerinde
Kaderimizi bizler değiştiririz
Yeter ki birlik olalım
Aşılmayacak sorunlar kalmaz
Gökten yıldız kaydırırız
Dünyayı yerinden oynatırız
Evrensel'i Takip Et