10 Aralık 2014 12:51

Hemşirelerin mücadelesi kazanımlarla sürüyor

Yaşadıkları sıkıntıların çözülmesi için eylem yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde çalışan hemşireler sonuç almaya başladı. Başhekimlik, hemşirelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için birtakım adımlar atacağı sözünü verdi.

Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi hemşirelerinin, sorunlarının çözülmesi için başlattıkları eylem devam ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Hemşireleri Dayanışma Platformu adı altında bir araya gelen hemşireler yapılan bir dizi toplantı sonrasında SES İşyeri Temsilciliği öncülüğünde 27 Ekim’de hastane bahçesinde dayanışma masası açtı. Platform bu süre içerisinde çeşitli hemşire derneklerinin ve Türk Sağlık Sen Üniversiteler Şubesinin de desteğini alarak çalışmalarını sürdürdü.

Yaşanan sıkıntı ve zorlukların temelinde hemşire sayısının yetersizliği olduğunu belirten Platform, hastane yönetiminden sorunlarının çözülmesini istedi. Hemşirelerin bu talebine nihayetinde Başhekimlik yanıt verdi. Başhekimlik, hemşire dinlenme ve ilaç hazırlık odalarıyla ilgili düzenleme yapmayı planlandığını, doktorsuz çalışan özel hasta katına doktor görevlendireceğini açıkladı. Ayrıca geç saatte hastaneden ayrılmak zorunda olan ameliyathane hemşirelerine de güvenli ulaşım olanağı sözü verdi.
Hemşire sorunlarının hastane yönetiminin gündemine girmesinin en önemli kazanımlardan biri olduğunu ancak elde ettiklerinin yeterli olmadığını ifade eden Platform temsilcileri, vaatlerin takipçisi olacaklarını, mücadelelerine devam edeceklerini söylediler.

TALEPLER

Eylem yapan hemşirelerin taleplerinden bazıları şu şekilde:

* Sözleşmeli olarak atanan yeni hemşirelerin de ağır çalışma koşulları nedeniyle ilk fırsatta başka hastanelere gittiğini vurgulayan Platform 657 4/A kadrolu hemşire alımı talep ediyor.

* Nöbet sayılarının, yaş, kıdem ya da çalışılan kliniğin özellikleri zemininde adil olması, farklı birimlerde çalışmak zorunda bırakılmaması, aylık yapılan listelerin sık değiştirilmemesi ve izin günlerine çalışma eklenmemesi.

* Kişinin isteğine bırakılmayan fazla çalışmanın karşılığında uygun ücret ya da izin hakkı verilmesi. Gece, hafta sonu, resmi tatil nöbetlerinin farklı ücretlendirilmesi.

* Servislerde yoğun bakım hastası bakılmaması, kemoterapi yapılan birimlerin özellikli birim sayılması ve diğer kliniklerde kemoterapi vb. riskli birimlerde uygulanması gereken işlem ve tedavilerin yapılmaması, güvenliğin sağlanması. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Savcı, kadın cinayetine müebbet istedi

SONRAKİ HABER

‘Hedef olmak istemiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa