Irkçısız ırkçılık

Bir Birleşmiş Milletler federal hakimi, bütün halkın adli sistemindeki en güçlü ve en saygı duyulan aktörlerden biri, yakın arkadaşlarından oluşan bir gruba şaka içeren bir e-posta gönderiyor. Buraya kadar her şey yolunda.
Fakat gönderdiği e-posta, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve annesine karşı küçük düşürücü ırkçı bir şaka. Nihayetinde olay duyuluyor ve yargıç derhal özür dileyerek ırkçı olmadığını belirtiyor. Tabii ki değil. Fakat yargıç, bütün Amerikan vatandaşlarının sivil ve yasal haklarını savunmaya ant içmiş biri olarak Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri hakkında ırkçı şakalar paylaşıyor. Fakat kendisi ırkçı değil.
Gerçekten de bugünlerde medyada ırkçı olarak addedilen insanlar siyah kişiler. Başkan Louis Farrakhan veya Doktor Halid Abdül Muhammet gibi.
Birkaç yıl önce ulusal televizyon talk showlarından birinde Ku Klux Klan cübbesiyle dikilen bir adam gördüm. Adamın ırkçı olmadığını söylüyorlardı. Hiç kimse ırkçı olmadığında ırkçılık görünmez oluyor. Ve sadece ırkçılıktan bahsettiklerinde ırkçı damgası vurulan aşırı duyarlı siyahların problemi olarak görülüyor. Bu arada sembolün ötesinde milyonlar için her zamankinden baskıcı ve acı bir gerçek yatıyor. Soru: Irkçı açıklamalar yapan bir yargıca ne denir?
Cevap: Sayın yargıç.

evrensel.net

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et