02 Haziran 2011 16:24

Bir Teröristin Duruşması

Bir Teröristin Duruşması

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Gazeteci arkadaşımız Müyesser Yıldız, Savcı Zekeriya Öz aleyhine açtığı tazminat davasının dün görülen duruşmasının izlenmesi için bir çağrı mektubu yollamıştı meslektaşlarına… Mektubun başlığı şöyleydi: “Dava açan ‘terörist’tir!...”
Çünkü bu davayı açtıktan sonra “Ergenekon terör örgütü” davasının sanığı oldu…
Biz, dün Sirkeci Adliyesindeki 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde işte o “terörist”in duruşmasını izledik. Yalnızca Gazetecilere Özgürlük Platformunun temsilcileri değil çok sayıda köşe yazarı ve Ankara’dan gelen meslektaşları da oradaydı…
“Tutuklu davacı” Müyesser Yıldız, kendisini Silivri Cezaevinden getiren zırhlı araçtan meslektaşlarının alkışları ve “Müyesser çıkacak, yine yazacak” sloganlarıyla indi…
Özgürce değil, jandarmaların arasında adliyeye girdi… Jandarmaların arasında merdivenlerden ve koridorlardan geçti… Jandarmalardan yer kalmadığı için çok sayıda gazetecinin giremediği duruşma salonunda, yargılama boyunca dimdik ayakta durdu…
Ve mahkemeye emsal oluşturacak bir Yargıtay kararı sunarken, şunları söyledi:
“13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması görülen 1 ve 2’nci Ergenekon davalarının iddianamesinin eki klasörlerde yer alan telefon görüşmelerimi yayımlayan Star ve Zaman gazeteleri, kişiler arasındaki özel telefon görüşmelerini haber yapmak suretiyle ‘haberleşme özgürlüğünü’ ihlal ettikleri gerekçesiyle mahkum oldular ve bu karar Yargıtay tarafından onandı. Hakkımda hiçbir dinleme kararı olmamasına rağmen elde edilen bu telefon görüşmelerini yayımlayanlar mahkum olduğuna göre, bu telefon görüşmelerini ifşa eden savcı hakkında da mahkumiyet kararı verilmelidir.”
Dava 28 Temmuzda devam edecek…
***
TEKEL işçilerinin geçen yıl nisan ayında gerçekleştirdikleri direnişine destek veren 111 sendikacı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi hakkında dava açıldı. Bu “teröristler” hakkındaki davanın ilk duruşması Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün saat 09.30’da başlayacak.
Biz, o “terörist”lerin duruşmasını da izleyeceğiz!
***
Ankara Sincan F Tipi Cezaevi, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi ve Diyarbakır D Tipi Cezaevindeki “terörist” gazetecileri ziyaret etmek için Adalet Bakanlığından izin talebinde bulunduk. Gazetecilere Özgürlük Platformunun bu talebine izin verilmedi.
Ancak bu ve diğer cezaevlerindeki “terörist” gazetecilerle görüşebilmek için genel seçimlerden sonra başvurularımızı yineleyeceğiz.
***
Sözde “teröristlerle” mücadele ederken; bu ülkede yasal olarak faaliyet gösteren siyasi partileri, dernekleri, yasal olarak basılan ve dağıtılan dergi ve gazeteleri ve bunların mensuplarını “terörist” ilan eden, devlet erkinin tüm olanaklarını kullanıp “terör estiren” tek adam; bu “terör örgütlerinin ittifakını” kanıtlayabilmek için –muhtemelen– “yasa dışı” olarak kaydedilmiş bir “ses kaydının” içeriğini Diyarbakır’da meydanlardan “ifşa” edebildi…
Karşısındakilerin “terörist” olduğuna o kadar kani olmuş ki, sanki bu teröristlerle mücadele hakkında alınmış bir Bakanlar Kurulu kararı ya da Başbakanlık genelgesi Resmi Gazetede yayımlanacakmış edasıyla “Ses kayıtları öyle zannediyorum ki bugün yarın yayımlanabilir!” diyebildi!
Aynı akşam katıldığı bir televizyon programında bu ses kaydıyla ilgili sorular üzerine, “Ben bilmiyorum ama… Arkadaşlarım söylediler… Yayımlanmamış sanıyordum… Meğerse yayımlanmış… Benim de sonradan haberim oldu…” gibi eveleyip gevelerken, kendisinin suçüstü yakalanmasına sebep olan kadrolarına mesaj yolluyordu adeta: “Hem yasa dışı dinliyorsunuz, hem İnternet’te yayımlatmadan önce bana ifşa ettiriyorsunuz… Daha dikkatli olun, hukuka uydurun (!)”
***
Şöyleydi galiba o şarkının sözleri:
“Kavganın haklı olanı / Erkek dişi bilmiyor / Bütün halk birlik olmazsa / Kavga haklı olmuyor”.
Şimdi bu şarkıyı aynı tempoyla şöyle söyleyebiliriz:
“Kavganın haklı olanı / Erkek dişi bilmiyor / Bütün halk terörist olmazsa / Kavga haklı olmuyor”.
Erkek dişi, Alevi Sünni, Kürt Türk, sağcı solcu, işçi işveren, herkesi “terörist” cephede birleştirdiğiniz için bu halk sizi unutmayacak!
Bir gün siz de bu halkın bir ferdi olarak “terörist” suçlamasıyla yargılanırsanız, sizin duruşmanızı da izlemeye geleceğiz!

evrensel.net
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa