18 Ekim 2014

Dünya bu hafta bizi izleyecek (!) yalanı

İngiltere Premier Lig
Almanya Bundesliga
İspanya La Liga
İtalya Serie A
Fransa Ligue1
Rusya Premier Lig
Hollanda Eredivise
Brezilya Serie A

Bu ligler Türkiye’de çeşitli yayın kanalları tarafından yayın hakları satın alınmış ve Türk izleyicisi tarafından izlenen futbol ligleri. Basit bir kıyasla Türk futbol izleyicisinin bu liglerin maçlarını izlemek istediğini ve kanalların da bu talep üzerine değişen koşullarda futbolseverlere sunduğunu söyleyebiliriz.

Peki Türkiye Ligi?
Türkiye Ligi’ni Türkiye yayın haklarını satın alan LigTv dışında kimse yayınlamıyor.
Basit bir kıyasla Türkiye dışındaki ülkelerdeki futbolseverlerin Türkiye Ligi üzerine bir talepleri yok.

Anladınız değil mi?

Hadi bu konuda biraz daha derinlere inelim.

İngiltere Premier Ligi haftada 174 ülkede yaklaşık 574 milyon kişi izliyor.
Yine 100’den fazla ülkede yayınlanan İspanya La Liga’yı haftalık 500 milyon’dan fazla kişinin izlediği bir gerçek. Bahsedilen maçlar El-Classico maçları ise bu rakamlar 900 milyon izleyiciye kadar çıkabiliyor. Yani bazılarının hararetle savunarak dünyanın en büyük derbilerinden biri olarak gösterdiği Fenerbahçe-Galatasaray maçları Türkiye’den başka kimsenin umurunda değil. Nasıl oluyor da dünyanın en büyük derbilerinden birisi olarak gösteriliyor akıl karı değil. Pardon burası Türkiye.

Türk futbol takımlarının izleyiciye ulaşabildiği tek arena UEFA Ligi ve Şampiyonlar Ligi müsabakaları kalıyor haliyle.
Peki Türk Takımlarının bu arenadaki başarısı nedir? Sadece 1 kupa.
O kupa da Galatasaray’ın 2000’de kazandığı UEFA Kupası.

Başarısızlık ve geri kalmışlık ortada değil mi?

Sadece O, Hep O, Tek O…


Sadri Şener bıraktı, Ünal Aysal da bırakıyor.  2010-2011 sezonunda şikeden ceza alan takımların başkanlarından Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı oldu ve görevine de eski başarılarını (!) aratmayacak şekilde devam ediyor. Koltuğunu kaybetmeyen ve gün geçtikçe güçlenen isim ise Aziz Yıldırım.
Türk futbolunun bir başka özeti de bu değil mi?

Fatih Terim’in Cevabı

Letonya beraberliği sonrası bir Trabzonsporlu taraftar havaalanında Fatih Terim’e sesleniyor. “Ahımız var Hocam Ahımız” Dönüp bir şeyler söylemek istiyor ama vazgeçiyor Fatih Terim. Oysa “Şanımız var bizim şanımız” deseydi ve ekleseydi arkasından “sahaya yansımayan şikenin mucidi biziz, daha ne olsun”
Doğru söylemiş olurdu
 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri dün başladı. Ek iş yapmadan geçinemez hale gelen işçilerin temel talebi yoksulluk sınırının üzerinde ücret. Kamuda 4 ayrı kuşaktan savunma sanayi işçilerinin aktardığı deneyimler de taleplerin ancak birlik olup, mücadeleyi göze alınca kazanılabildiğini gösteriyor.

Ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın

Vergi kesintileri yüzde 15’le sınırlı tutulsun

İkramiye ve ek ödemeler vergi kesintisi dışında bırakılsın

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Mardin’de kayyım 3 ayda 301 işçiyi işten attı.

Evrensel'i Takip Et