1 Aralık 2016

Milliyetçi-muhafazakar

DİĞER YAZILARI
Kaybettiniz 6 Mart 2025
Örgüt 27 Şubat 2025
Mehmet Türkmen 20 Şubat 2025
Güç bende artık 13 Şubat 2025
Hadi yine iyiyiz 6 Şubat 2025
Sorun modelde 30 Ocak 2025
Tan ile Bulu 23 Ocak 2025
İkinci çocuk 16 Ocak 2025
Pislik 9 Ocak 2025
Benim adamımdan hoca 2 Ocak 2025
YAZI ARŞİVİ

Yandaşa soruyoruz.
-    Milliyetçi misin?
-    Evet.
-    Muhafazakar mısın?
-    Hem de nasıl.
-    Peki Avrupa Birliği’ne üye olmak istiyor musun?
-    Olursa iyi olur. Ama onlar bizi istemiyor ki. 
-    Onlar kim?
-    Almanya.
-    Almanya milliyetçi-muhafazakar iktidarla yönetilmiyor mu?
-    …
-    Başka kim istemiyor?
-    Avusturya.
-    Avusturya da yönetim ne? Milliyetçi-muhafazakar değil mi? Hem de iyice milliyetçi ve
muhafazakar değil mi?
-    …
-    Silah ambargosunu milliyetçi ve muhafazakar Almanya ve Avusturya koymadı mı? 
-    Koydu.
-    Fransa’da seçimleri kim alacak? 
-    Büyük ihtimalle milliyetçi-muhafazakarlar.
-    Peki seçilecek milliyetçi-muhafazakar ya da daha milliyetçi-muhafazakar adaylar “Türkiye’yi
Avrupa’da görmek istemiyoruz” demediler mi?
-    Dediler.
-    Türkiye’de sola, sosyal demokratlara küfür eden milliyetçi-muhafazakarların Avrupa’daki benzerleri Almanya’da, Fransa’da, Avusturya’da, Hollanda’da o ülkelerin solcularına, yeşillerine, sosyal demokratlarına oy vermiyorlar mı?
-    Kime versinler? Milliyetçi-muhafazakarlara mı? Onlar bizi sevmiyorlar ki. 
-    Peki hepiniz milliyetçi-muhafazakarsanız neden birbirinizi sevmiyorsunuz? Neden birbirinize kızıyorsunuz. Milliyetçi-muhafazakar olmak böyle bir şey değil mi zaten? Adamlar seni niye düşünsün. Milliyetçi oldukları için önce kendi milletlerini korumaya, muhafazakar oldukları için önce kendi yaşam düzeylerini yükseltmeye uğraşıyorlarsa seninle neden uğraşsınlar. Senin tarafından baktığında dış ticaretinin yüzde 50’sini onlarla yapıyorsun ama onların penceresinden baktığında onlar ticaretlerinin yüzde 4’lerini seninle yapıyorlar. Sen vazgeçersen dışa sattığın 100’ün 50’si elinde kalacak, o vazgeçerse ürettiği yüzün 4’ü elinde kalacak. O da sen lüks makam otomobilinden vazgeçersen. Gelin en iyisi siz aranızda, tıpkı solcuların yaptığı gibi, milliyetçi-muhafazakar dayanışması gerçekleştirin. İşçilerin, halkların kardeşliğini, emeğin kutsallığını, insanın özgürlüğünü filan savunun. 
-    Bu saatten sonra bunu kimse yutmaz. Hem biz milliyetçi-muhafazakarız. Hem de sağcıyız. 
-    İyi  o zaman, bütün ülkelerin milliyetçileri ve muhafazakarları birleşin! 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et