Fotoğrafta zamanlama
Aynı olay ve saniyelerle farklı iki an. Kahraman olmaya çalışan bir polis ve düşündürdükleri diye de çevirebiliriz. Bazen silah ve teçhizatın yeterli olmadığı anlar vardır. Bu iki fotoğraf iki farklı fotoğrafçı tarafından çekilmiş. Ama farklı iki sonucu bize söylüyor. Tek tek bu karelere olumlu/olumsuz sayfalarca yazı yazabiliriz.
Belki soru şu olabilir; Neden? Bu insanlar barikat kurmuşlar? Ve neden bu polis tek başına bu barikatı yıkmak istiyor? Bu görüntülerin oluşmasını sağlayan nasıl bir hakikat? Peki hangi fotoğraf gerçek? Yıllar önce çekilen bu görüntülerin üstünden her gün benzer bir sürü görüntüler akıp gitmekte.
Nuriye ve Semih’in açlık grevleri ve gözaltına alınışları sırasında çekilen fotoğrafları gözünüzün önünden geçirin. Bu görüntülerin oluşmasını sağlayan nedenler mi sorgulanmalı, yoksa bu fotoğrafları çeken fotoğrafçılar mı?
Hatırlayın Kazım Kızıl’ı, çektiği fotoğrafları ve hapiste oluşunu.
Hatırlayın, sorgulayın ve söyleyin nesnel gerçekliğin, hakikatle ilişkisini...
Evrensel'i Takip Et