AKP’nin işi zor
Pazartesi akşamı CNNTürk’te Ahmet Hakan, İBB Adayı Ekrem İmamoğlu’yu programına çıkardı. Seyreden herkesin rahatsız olduğu son derece taraflı bir röportaj yaptıktan sonra, İmamoğlu AKP’li belediyenin yaptığı israf konusunu anlatmaya başladığında, programın bitmesine yarım saat kala programı birden bitirdi.
Demek ki, AKP’nin yumuşak karnı İBB Belediyesindeki harcamalar. Muhtemelen, İmamoğlu seçim kampanyası boyunca bunu işleyecek. İddialar korkunç. Küçük bir devlet kadar bütçesi olan belediye yandaş vakıf ve şirketlere, AKP kadrolarına çok büyük paralar aktarmış. Belediye dijital kayıtlarının alınmasına bu nedenle büyük gürültü yaparak karşı çıktılar belki de… Bir günde yürütmeyi durdurma kararı aldırdılar.
Dün İBB yetkilileri çok sayıda araba kiralanması ve bu kiralanan arabaların belediye işlerinde kullanılmaması iddiasına karşı açıklama yaptı. Belediye başkanlığına kayyum olarak İstanbul Valisi atanmasına rağmen, AKP ağzıyla yazılmış ve AKP’yi korumaya çalışan böyle bir açıklama da ilginç.
İBB açıklamasında, o araçlar belediye hizmetinde kullanıldı, bir de konuklara tahsis ettik diyor. Fakat hangi hizmet, hangi konuklar konusunda tek bir örnek yok.
İmamoğlu, AKP’li seçmeni karşısına almamak, onu düşündürmek ve tercihini değiştirmesini sağlamak için İBB’de yapılanlara yolsuzluk demiyor. İsraf diyor. Yandaşlara aktarılan paralarla İstanbul halkına hangi hizmetlerin yapılabileceğini anlatacak sanırım kampanyasında. AKP’ye oy veren işsiz ve yoksul insanların bu bilgileri öğrenmesi iyi olacak. İmamoğlu’nun taktiği güzel.
AKP ise önceki seçimdeki saldırgan propaganda taktiğini değiştirecek gibi. Her gün beka, beka demeyecek anlaşılan. Linç kampanyaları, CHP’yi vatan haini gösterme çabaları da pek olmayacak. AKP’nin her zaman başarılı olduğu mağdur ve maznun taktiğine dönülecek. CHP ve kim olduğu belli olmayan birileri tarafından oylarının çalındığı teması işlenecek. Herkesin, bütün dünyanın kendilerine düşman olduğunu, ekonomik krizi de bunların çıkardığını, seçimlere bunların hile karıştırdığını falan anlatacaklar. Fakat, mağduriyet edebiyatı bu kez eskisi kadar tutmaz. Salı akşamı İmamoğlu Ayşenur Aslan’ın programında israf açıklamalarına başlayacak. Bakalım neler var?
Bu seçim kampanyası heyecanlı olacak.
Evrensel'i Takip Et