8 Mart 2021

İyi ki hakemler var!

Birkaç haftadır, pek çok farklı Süper Lig kulübünün ve televizyonlarda futbolu yorumlayanların derdi aynı. Hakemler… Birisinin penaltısı verilmemiş, öbürünün rakibine penaltı çalınmış, birisi haksız yere kart görmüş, berikinin maçında takdir hakları hep rakipten yana kullanılmış.

Dertler üç aşağı beş yukarı hep bu minvalde şekilleniyor. Dolayısıyla, konuşulması gereken pek çok şey konuşulamadan rafa kaldırılıyor. İyice gerilere doğru da itiliyor ki, konuşmak için icap eden o vakit hiç gelmesin.

Mesela, geçtiğimiz yılın haziran ayında 2. ve 3. Lig kulüpleri TFF Başkanı Nihat Özdemir, Başkan Vekilleri Servet Yardımcı ve Mehmet Baykan ile İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop’un yer aldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda, sonradan da yapılan açıklamalarda ayan beyan kabul edildiği üzere 2. ve 3. Lig kulüpleri o dönem koronavirüsten dolayı durdurulan liglerin son altı haftasının oynatılmamasını istedi.

Kırklarelispor’un Başkanı Volkan Can, o dönemde yaptığı açıklamada 100 gündür kulüplerin kasalarına 1 lira para girmediğini, futbolculara ödeme yapılamadığını ve bütün kulüplerin bu durumda olduğunu belirtti. Bunu TFF Başkanı Nihat Özdemir’e ilettiklerini ve Özdemir’in de durumun farkında olduğunu ifade etti… Benzer şekilde, Bayrampaşaspor Başkanı Cengiz Günaydın da Süper Lig ve 1. Lig’in aksine 2. ve 3. Lig’de fiziksel şartların, imkanların salgın sürecinde maç oynatılmasına olanak tanımadığını açıkladı.

Bu koşullar, haziran 2020’nin koşulları. Ancak sadece o günün koşulları değil. Şimdi de çok farklı şeyler dönmüyor. Kulüpler, yoklukla sınanmak yerine salgınla mücadele etmeye; bunu yaparken de bahis şirketinden gelecek gelirlerle kasayı ‘Döndürmeye’ devam etmek için maçları oynamaya mecbur kılındı. Ne hikmetse, 2. ve 3. Liglerin ilk haftalarında bangır bangır bağırılarak ilan edilen koronavirüs test sonuçları (Bazı kulüplerde vakalar oldukça ciddi boyuta ulaşmıştı) son iki aydır sanki sihirli bir değnek dokunmuşçasına sıfırlandı.

Testler mi yapılmıyor, sonuçlar mı gizleniyor? Hangi ihtimal daha vahim?

Koronavirüs nedeniyle maça çıkamayacak takımların hükmen mağlup sayılabileceğine dönük kararların önünü açan bir federasyon bu sorunun cevabını elbette vermez… Nasıl ki, 52 gruptan oluşan Bölgesel Amatör Lig maçlarını 15 haftada gerçekleştirebileceklerine inanmışlarsa; COVID-19 vakalarının sıfırlandığı 2. ve 3. Lig’e de ‘inanmış’ olmalılar.

Neyse ki zemin şartları TFF’nin inancına ve bu inançtan doğacak mücadelesi için uygun! Gözler hakemlerin üzerinde… Başka bir şeyi görmüyoruz hatta. İyi ki hakemler var!

Gerçek anlamda adalet ve imkanlar, hele ki sağlık şartları, kimin umurunda?

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamu işçisi hedefte

Kamu işçisi hedefte

Ücretleri baskılayan Erdoğan-Şimşek programının yeni hedefi toplu sözleşme sürecine giren 600 bin kamu işçisi. Sendikal bürokrasi eliyle işçiden kaçırılan sözleşme taslağı, iktidar medyasına sızdırıldı. “Taleplerimizi karşılamıyor” diyen işçiler öfkeli. Ekonomide, iç ve dış politikada sıkışan Saray iktidarı, toplumu yönetebilmek için yasaklara, gözaltılara ve tutuklamalarla sarılıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et