05 Mayıs 2022 00:30

6 Mayıs bir gün zafer günü olacak!

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

6 Mayıs, Ulucanlar Zindanı önünde kurulu darağaçlarından haykırılan mücadele şiarlarının tüm gelecek zamanlara mücadele çağrısı olduğu ve öyle kabul edildiği gündür!

Uğruna dövüşülen ve ölünen; dövüşülerek korunan ve çoğalarak bugünlerden geçip geleceği kazanmaya yol alan bir davaya bağlılığın, savaşçılarının azmi, kararlılığı, boyun eğmezliğiyle göndere bayrak edildiği gündür; o gün-ve bugün! 

Bedenen ve ruhen hayatın kendisiyle yazılan o direniş destanı, sömürülen ve ezilenlerin; proletarya ve emekçilerin, sömürü dünyasına son verilmeksizin alsa bitirilemez olan direnişinde taşınan kavga silahına dönüşmüştür. Burjuvazi ve tiranları ne denli barbarca politikalarda ısrar ederlerse etsinler, kaç cunta, kaç idam olursa olsun, Denizler’in kurtuluş ve sosyalizm için kahramanca omuzladıkları, emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı savaş bayrağı, halkın en yiğit, en namuslu, en Fedakar evlatlarının ellerinde yüksekte tutulmaya devam edecek.

Kanıt bir değil binlercedir. İdamlar, zindanlar, işkenceler, pusu ve kurşuna dizmeler, tekelci sermaye ve her türden gericiliğe karşı mücadeleyi engelleyemedi. 12 Mart ve 12 Eylül generalleri Amerikan emperyalizminin, NATO’nun, işbirlikçi tekelci burjuvazinin çanağında yiyip içerek semizledikten sonra tarihin çöplüğüne atılıp gider ve onların lanetli adları dahi unutulmuşken, Denizler, adları ve mücadeleleriyle çoğalmayı sürdürüyorlar. 

6 Mayıs direncin, direnişin, onurlu olma ve boyun eğmezliğin, halkın kurtuluş davasına ve sosyalizme bağlılığın en yakıcı ateşle sınandığı gün değil sadece, bu değerlerin, safları giderek büyüyen işçi ve emekçilerle onların genç kuşaklarının elleri ve yürekleriyle daha büyük güce dönüştürüldüğü gündür de!  Her kim ki zulüm ve zorbalığa, sömürü ve baskıya karşı yürekli bir öfke duyuyorsa, emperyalist ve işbirlikçilerinin barbarlığına karşı bağımsızlık, siyasal demokrasi ve sosyalizm için kitle mücadelesini yükseltme çalışmasında birleşmelidir. Kızıldere’de, Ulucanlar’da, Nurhaklar’da, Diyarbakır işkencehanelerinde ve ülkenin tüm diğer yerlerinde yitirdiğimiz devrimcilerin uğruna can verdikleri dava ancak milyonlara mal edilerek zafere ulaştırılabilir. Mayıs’ın boydan boya çağrısı budur! 6 Mayıs eninde sonunda bir gün zafer günü olacak!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa