21 Temmuz 2022

Eeeey iktidar

DİĞER YAZILARI
Rüyada diploma 13 Mart 2025
Kaybettiniz 6 Mart 2025
Örgüt 27 Şubat 2025
Mehmet Türkmen 20 Şubat 2025
Güç bende artık 13 Şubat 2025
Hadi yine iyiyiz 6 Şubat 2025
Sorun modelde 30 Ocak 2025
Tan ile Bulu 23 Ocak 2025
İkinci çocuk 16 Ocak 2025
Pislik 9 Ocak 2025
YAZI ARŞİVİ

Sen nelere kadirmişsin. Kadir ile iktidar zaten aynı kökten geliyor. Arapça. Seçim yaklaştıkça iktidarda panik artıyor. Can havli ile 3600’ü çıkartır gibi yaptılar ama uygulama çıkmaz ayın son çarşambası gibi. Geçtiğimiz gün de öğrenci kredileri.

1996 yılına kadar faizin uygulanmadığı KYK kredilerine faizi ve faiz hesabının toptan eşya fiyatları endeksine bağlanması uygulamasını faiz karşıtı(?) Refah Partisi ve Doğru Yol Partisinin iş birliğiyle kurulan Refahyol koalisyon hükümeti getirdi. Reis o yıllarda Refah Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı idi.

Aslında kimse ses çıkarmasa sorun yoktu ama ÜFE uçup, 5 buçuk milyondan fazla seçmen genç ayağa kalkınca beyler telaşlandı. Önce “bu faiz değil, enflasyon” filan diye gevelemeye başladılar ama baskı gelip, “Ödemeyin” kampanyası seslendirilince; “Bunlar nasıl olsa ödemeyecekler. Bari biz kaldıralım. Nereden baksan yüzde 10 oy. 40 milyar lirayı faizcinin, milyarlarca doları yandaş betoncunun cebine koyarken, artık bu gençleri ‘dış güç’, ‘beka’ filan diye yutturmanın mümkünatı da kalmadı” deyip ağlaya ağlaya öğrencinin faizini sildiler. Ama anapara duruyor.

“Yahu bu gençler bizim geleceğimiz. Yaşımız 70’e yaklaştı. Yakında emri hak vaki olur. Kendi çocuklarımıza verdiğimiz harçlıkları nasıl geri istemiyor, ‘Onlar bizim geleceğimiz’ diyorsak, hatta varımızı yoğumuzu onlar için harcıyorsak, onlara yatlar, katlar, pudra şekerleri, gemiler, yurtlar, limanlar alıyorsak ülke gençlerine de aynı kadar olmasa bile ufak tefek bir şeyler yapmalıyız. Yoksa maazallah” diyemediler.

İş de yok. Zaten Reis “Efendim işsizlik var, olabilir. Her üniversite mezunu iş sahibi olacak diye bir şey yok” dememiş miydi? Eee, ne olacak şimdi? Her üniversite mezunu iş bulamayınca bu kredi borcunu kim geri ödeyecek? Babada yok, annede yok. Abla da işsiz, “Giderlerse gitsinler” kervanına katılmak için öz geçmişini hazırlıyor.

Sokaklar yakında bizim gençlerimize “Ya sev, ya terk et” diye bağıran diğerlerine kalacak. 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Vergide sahte sefer

Vergide sahte sefer

Maliye Bakanı Şimşek’in servet sahiplerinin vergi ödememesine tepkiler üzerine ilan ettiği “vergi denetimi seferberliği”nden koca bir hiç çıktı. Müfettiş yetersizliği nedeniyle şirketlerin sadece yüzde 2’si denetlendi. Sınırlı denetimde bile kaçırıldığı tespit edilen vergi tüm şirketlerin ödediği kurumlar vergisinin yarısına erişti. Vergi yükü her zaman olduğu gibi bordro mahkumu emekçinin sırtında kaldı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Suriye’de Aleviler hem katledildiler hem de “Esed artığı”, “mezhepçi fitne”, “provokatör” gibi suçlamalara maruz kaldılar.

Evrensel'i Takip Et