04 Temmuz 2011 10:05

Şen gelişler ola Cemil Çiçek Paşa!

Şen gelişler ola Cemil Çiçek Paşa!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Evet, TBMM emin ellerde olacak Cemil Çiçek’in Başkan olması ile birlikte… 2006 yılında TMY’yi ‘90’lı yıllardan da beter hale getirmeyi başararak Kürt basını ve Sosyalist basının inanılmaz bir baskı altına girmesini sağlayan Adalet(sizlik) Bakanı; TCK 301’in savunucusu; 2005 yılında Osmanlı Ermeni Konferansının engellenmesi çabalarında, Ergenekon sanıklarının iş birlikçisi; Bay Erdoğan’ın askeriye ile ilişkilerindeki aracı kilit adamı; Napoleon’un Zaptiye Nazırı Fouche gibi her devrin adamı olmayı başaran bir hacıyatmaz…
Bay Çiçek’in başkanlığındaki bir TBMM’den ne kadar demokratik, adil, her kesimi kapsayan bir anayasa çıkar hesap edin artık.
Son kabinede Bay Çiçek, aynı zamanda MGK bünyesinde oluşturulan Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Koordinasyon Kurulu’ndan da(ASİMKK) sorumlu Devlet Bakanı idi.
Bizim Bay Fouche’miz, Ergenekon Soruşturması nedeniyle Hükümetin Ordu ile olan kritik ilişkilerinde denge sağlayan önemli bir rol oynadı. TBMM başkanlığı ile onurlandırılacak. Ama bir şekilde de, belki daha pasif bir göreve çekilmiş olacak, ama aynı zamanda bitmemiş olan bir hesaplaşmada, parlamentoda önemli bir rolü ele geçirmiş olacak.  
Son görevi olan ASİMKK’ya gelecek olursak, bu kurula hep “ilginç” kişilikler başkanlık etti. Kurucu Başkan Devlet Bahçeli’den sonra, AKP içindeki Truva atlarından, e-mail darbe girişiminin elemanlarından Erkan Mumcu Başkan oldu. Sonra ise görevi Abdullah Gül devraldı, Dışişleri Bakanı olarak Diyaspora ile başa çıksın diye. Ve sonra Cemil Çiçek…
Arzu ederseniz bir küçük hatırlatma yapalım ASİMKK ile ilgili olarak:
Ecevit- Bahçeli Hükümeti ile başlayan ASİMKK çalışmaları, Erdoğan Hükümetince de devam ettirildi.
ASİMKK, 15 Mart 2007 tarihinde Abdullah Gül başkanlığında yaptığı 17. toplantısında, ‘Ermeni çetelerinin 1915 öncesinde Türk köylerini basarak insanları öldürdüğü, köyleri yaktığı, işkence yaptığı’ tezini işleyen ‘Sarı Gelin’ adlı belgeseli Türkiye’ye ‘izlettirme’ kararı aldığını öğreniyoruz.
Kararın alındığı ilginç bir tarihti bu!
Karar darbe hazırlıklarının hummalı bir biçimde sürdüğü, Hrant suikastının  gerçekleştirildiği, kararın alınmasından kısa bir süre sonra Malatya katliamının yapıldığı; daha sonra da ünlü 28 Nisan İnternet muhtırası ve Türkiye’nin erken bir seçime sürüklendiği bir döneme denk geliyordu mahut karar.
Özellikle de Hrant Dink suikastının ardından böyle bir karar alınabilmişti.
Kararda şunlar da belirtiliyordu:
“İç kamuoyunu bilgilendirme maksatlı olarak kullanılmak üzere ‘Sarı Gelin - Ermeni Sorununun İç Yüzü’ belgeselinin DVD’leri yapımcı firmadan satın alınarak Genelkurmay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı ile ihtiyaç duyacak kurumlara gönderilecektir.”
Arzu ederseniz, şu sıralar da mizah dergilerini hedef alan ve en son “Harakiri” mizah dergisine kestiği ağır ceza ile bu enfes mizah dergisini harakiri yapmaya zorlayan Muzır Kurulu gibi, yurttaşlar için neyin iyi olup, neyin iyi olmayacağına karar vermekle görevlendirilen tutucu asker ve bürokratların oluşturduğu MGK alt kurulu ASİMKK konusunu ileride daha ayrıntılı ele alalım.

evrensel.net
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa