02 Şubat 2024 04:13

‘Adalet-sizlik’

12. Mehmet Atay Fotoğraf Etkinliği

Görsel: 12. Mehmet Atay Fotoğraf Etkinliği'ne çağrı afişi

Paylaş

“Bilin: Halkın ekmeğidir adalet.

bakarsınız bol olur bu ekmek,

bakarsınız kıt,

bakarsınız doyum olmaz tadına,

bakarsınız berbat.

Azaldı mı ekmek, başlar açlık,

bozuldu mu tadı, başlar hoşnutsuzluk boy atmaya.

Madem adaletin ekmeği bu kadar önemli,

onu kim pişirmeli, dostlar, söyleyin?

Öteki ekmeği kim pişiren?

Adaletin ekmeğini de

kendisi pişirmeli halkın,

gündelik ekmek gibi.

Bol, pişkin, verimli.”

Bertolt Brecht

Uzun yıllardır fonksiyonları kalmamış bir Meclis, sonuç değiştirmeyen seçimler, kendi yaptıkları yasalara uymayan bir siyasi iktidarla yola devam ediyoruz. Yargısıyla, yürütmesiyle, yasamasıyla tüm kurumların meşruiyetleri tartışılır durumda. Kısaca antidemokratik uygulamalarla yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. Son olarak Can Atalay hukuksuzluğu hepsinin üstüne tüy dikti.

Divriği Kültür Derneği bu yıl fotoğraf etkinliğinin konusunu adalet olarak belirledi. Fotoğrafçılara açık olan bu etkinliğe 25 Şubat’a kadar katılabilirsiniz.

Adaletsizliğin sonuçları ve hayat - Fotoğraf projesi ve sergi Divriği Kültür Derneği ve Redfotoğraf grubu, 2024 yılı Mehmet Atay anısına “12. Mehmet Atay fotoğraf etkinliği 2024”ü düzenliyor. Bu yılın konusu “adalet” (Adaletsizliğin sonuçları ve hayat - Fotoğraf projesi ve sergi) projesine fotoğrafçılara katılım çağrısı şöyle.

Neden adalet çünkü adalet kavramının hayata yansıyışını fotoğraflarla göstermek istiyoruz. Yaşadığımız pandemi döneminde ara vermek zorunda kaldığımız Mehmet Atay fotoğraf etkinliği kaldığı yerden devam ediyor.                                                                                                                                      

Cumhuriyetin 100. yılını geride bırakmaya başladığımız bu günlerde hâlâ gerçekleşemeyen adaleti arıyoruz. Adaletin olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden ne kadar bahsedebiliriz? Toplumsal sorunlarımızın başında gelen adaletsizlikleri, fotoğrafların dilleriyle göstermek istiyoruz.

Madımak Katliamı’nın 30. yılında gördüğümüz cezasızlık ve zaman aşımı yaşadığımız adaletsizliğin boyutlarını gösteriyor. Fotoğraf etkinliğini düzenlediğimiz Madımak Katliamı’nda yitirdiğimiz canların ve Mehmet Atay’ın mücadelesinin bir parçası olarak konularımızı toplumsal sorunların görünürlüğü üzerine inşa etmekteyiz. 12’incisini gerçekleştireceğimiz bu etkinliğimiz tüm fotoğrafçıların katılımına açıktır.

Fotoğrafınızı 25 Şubat 2024 tarihine kadar info@divrigi.org.tr  ve redfotograf@gmail.com                                iki mail adresin birlikte iletmenizi rica ederiz. Detaylı bilgi ve katılım şartnamesine www.redfotograf.com adresinden ulaşabilirsiniz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa