Sıkı düzen

Fotoğraf: Jennifer Lea Osborne/AA

DİĞER YAZILARI
Su durmaz akar 28 Mart 2025
Hep beraber 21 Mart 2025
Belirti 14 Mart 2025
Kara bulutlar 7 Mart 2025
Kış geldi 28 Şubat 2025
Kesik 21 Şubat 2025
Hakkâri’de Bir Mevsim 1 Şubat 2025
Tek gerçek 25 Ocak 2025
Dilsiz 18 Ocak 2025
Kendi başına 11 Ocak 2025
YAZI ARŞİVİ

BİRLİK

Sen bensin, ben de sen. İkimiz biriz. Birimiz ikimiz. Biriz hepimiz.

SIKI DÜZEN

Kareli bir deftere yazılıyor bu satırlar. Söylenecekleri söyleyemiyorsa sözcükler, her bir harfi bir kareye sıkıştığından/sıkıştırıldığından.

İKİSİ BİRDEN

Newroz bayramdır. Şenliklerle kutlanır. 21 Mart gelince. Doğayı yeniler. Dünya şiir günüdür o gün bir de. İnsanı yeniler. Dünyayı dönüştürür ikisi de.

AÇ PENCERENİ

Kapılar kapandıysa aç pencereni. Gökyüzü dolsun içeri. Temiz hava solunsun. Açılsın bütün evlerin pencereleri. Yıldızlarla donansın geceleri.

DENİZİN RESMİ

Ressam sütliman bir deniz çizdi. Deniz kabardı. Bir dalga alıp götürdü resmi. Deniz resimde kaldı, resim denizde.

DOLAMBAÇ

Surlar çeviriyor kentimizi. Kuleleri, köprüleri, kaleleri, ha bire yükselen beton duvarlı gökdelenleri, ikiz kuleleriyle. Önümüzü kesiyor. Dön dolaş. İçinden çıkılmayan kalabalığı ile.

RESİM

Kara kalem bir resmi bir kez boyamaya gör, masmavi gökyüzüyle. Parlak sarısıyla güneşin. Ağaçların yaprakları yeşillenir. Sarı papatyalar açar. Yeşeren otların arasından kırmızı gelincikler boy gösterir. Evlerin pencereleri açılır. Kapılarından sokağa dökülür çocuklar. Kuyruklarını sallayarak dolaşan kedi, köpeklerle. Işıktan bir tabloya dönüşür resim.

KAN KIRMIZI

Bu yıl bahar gelmeyecek Filistin’de akıtılan kanların yerine tarlalarda gelincikler açmadıkça

Evrensel'i Takip Et