07 Mayıs 2024 04:25

Bir başka U-19 hikayesi

Serik Belediyespor

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Süper Kupa maçının ardından yeni bir U-19 hikayesi de 2. Lig’den geldi. Hafta ortasından itibaren oldukça tartışma yaratmış ve en nihayetinde dört takımdan birisinin sahadan çekilmesiyle sonuçlanmış olan o hikayeyi içine eser dozda yorum katarak sizinle paylaşacağım.

2. Lig Beyaz Grup’ta son hafta maçlarında grup lideri Esenler Erokspor, küme düşmemeyi garantileyen Serik Belediyespor ile grup ikincisi Vanspor FK ise grupta sondan ikinci olarak küme düşmeyi geçen haftalarda garantileyen Bursaspor ile oynayacaktı. Esenler Erokspor’un yenilmesi, Vanspor’un ise galip gelmesi durumunda grup lideri olarak doğrudan 1. Lig’e yükselen taraf Vanspor FK olacaktı. Normal şartlar altında, amiyane tabirle ‘futbolun mucizelerinden birisi gerçekleşmezse’ Van temsilcisinin Bursaspor’u yenmesi işten bile değildi. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “proje takım” olarak nitelendirdiği Esenler Erokspor’un Serik Belediyespor karşısında mutlak puan veya puanlar alması gerekiyordu.

Liderlik mücadelesi veren iki takım arasında şöyle bir fark da vardı: Vanspor FK mevcut TFF yönetiminin değişmesi için imza veren, Esenler Erokspor ise imza vermeyen takımlar arasındaydı.

Hafta ortasında ilginç bir duyuru yapıldı: Belki de şampiyonu belirleyecek olan Serik Belediyesporlu futbolcular Zonguldak Kömürspor maçından sonra yalnız bırakıldıklarını, peşinat ve maç başı ödemelerini alamadıklarını, bu konuda herhangi bir muhatap bulamadıklarını ve mağdur olduklarını ifade ederek verilen sözlerin tutulmaması hâlinde ligin son haftasındaki Erokspor maçına çıkmama kararı aldıklarını ilan ettiler.

Bunun üzerine Serik Belediyespor yönetimi de maça U-19 ekibiyle çıkacağını duyurdu.

Aradan geçen iki günde, teknik direktör Cem Kavçak’ın futbolcuları maça çıkmaya ikna ettiği açıklandı fakat maç günü herkesi bir sürpriz bekliyordu… Maça çıkmak üzere stada gelen Serik Belediyesporlu futbolcular, esame listesinin kulüp yönetimi tarafından çoktan oluşturulduğunu ve listeye sadece U-19 ekibinin yazıldığını gördü. Bunun üzerine iddialara göre Cem Kavçak ve teknik ekip istifa etti.

Vanspor ise deplasmanda Bursa’ya konuk oluyordu. Şampiyonluk yolundaki rakiplerinin karşısına U-19 ekibinin çıkarıldığını öğrenen Van temsilcisi, 21. dakikada maçı terk etti (Bu arada, ülke futbolumuzda maçı terk eden ilk kulübün hikayesini de 9 Nisan 2024’te bu satırlarda “İlk kez 44 yıl önce…” başlığıyla yazmıştım).

En nihayetinde Serik Belediyespor şampiyonu belirleyecek maçı 6-0 kaybetti. Maçın ardından Serik Belediyespor Kulüp Başkanı İbrahim Şahin yaptığı açıklamada maça çıkmayacaklarını söyledikleri halde başlama düdüğüne iki saat kala stada gelen as takımı suçlayarak perşembe günü açıklama yapmamış olsalardı cuma günü birikmiş prim borçlarını ödemeyi planladığını ifade etti (Dolayısıyla bu ifadeleri futbolcuların kulüpten alacaklı olduğunun da itirafıydı). Aynı zamanda futbolcuların sahaya çıkmaları için teşvik primi aldıklarını iddia etti.

Doğrusu bu kadar çalkantıyla, bu kadar izansızlıkla, planlama hataları ve vizyonsuzlukla dolu basiretsiz bir sezona böyle bir final yakışırdı. O da oldu…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa