11 Mayıs 2024 04:57

Üç çiçek

6 Mayıs anmasında ellerinde fotoğraf, pankar ve flamalarla koşan gençler

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

TERS KELEPÇE

Taksim’in ortasında tutsak ettiler koskoca Kurtuluş anıtını. Demir bariyerlerin içine hapsederek. Kelepçelendi özgürlük, kelepçelendi cumhuriyet.

YOL KESİCİLER

İşçinin, emekçinin yolu kesilerek hakkın, adaletin, özgürlüğün demokrasinin, barışın önü kesildi. Yolunu kesmek için insanlığın.

YENİ DÜNYA

Maviliklere boyansın dünya. Gök mavisi, deniz mavisi, yaprak yeşiliyle yosun yeşili. Cam göbeği renginde. Işıklar akıyorken berrak bir su gibi. Parıltılarla. Yeni dünya. Yepyeni.

SIKINTI

Sıkılınca evde oturmaktan, attım kendimi sokağa. Sokaklar geçilmiyor kalabalıktan. Bir o yana bir bu yana gidip gelmekten başka. Sıkıntıdan patlıyorsun bir daha.

BİR SU AKAR

Bir su akar, delerek karanlıkları. Durgun ırmaklar gibi yatağında. Parıldayarak güneşin altında. Yayarak aydınlığı yeşillenen ovanın ortasında.

ÜÇ ÇİÇEK

Bir mayıs sabahında kopardılar başını üç çiçeğin. Gülünün solduğu akşamdı. Hava karardı. Uzasa da geceler. Bekledik geciken sabahı. Üç çiçeğin havada yayılan kokusuyla, “Yaşasın tam bağımsız Türkiye” diyerek.

KORKUSUZ

Ötüşüp durdukça kuşlar, korkma. Yakındır sabah. Güneş doğacaktır. Dik duvarların, vınlayıp duran antenlerin, gürültülü kalabalığın uğultusundan duyamıyor olsan da.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa