14 Mayıs 2024 04:13

Beni güzel hatırla

Kumluca Belediyesporlu oyuncular, Muğlasporlu oyuncuları alkışlıyor

Muğlaspor Kulübü Facebook hesabından paylaşılan videodan ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Geride kalan sezon süresince bu satırlarda elimden geldiğince hep kıyıda köşede kalmış skandalları, bazen kendisini eskaza bir kulübün başkanı olarak bulmuş kişilerin onlarca yıllık tarihe sahip kulüplerin geleceklerini bir kalemde silip atmasını bazen de siyasetin spora olan hükümranlığını yazmaya çalıştım.

Geçen hafta, profesyonel liglerimizde ve Bölgesel Amatör Lig’de playoff süreçleri hariç son düdük çalındı. Bir başka deyişle gerek yerel idarecilerin gerekse federasyon çatısı altında pek çok işbilmezlik ortaya koymuş ‘Türk futbolunun ona ihtiyacı olduğuna kendisini inandıran’ yetkililerin tatsızlaştırdığı veya tatsızlaşmaya devam etmesine engel olmadığı liglerimiz sona erdi. Fakat beklenmedik bir şeyler oldu ve özellikle futbolun ‘hikayelerini’ sevenler için yüzlerde tebessüm yaratacak bazı hadiseler cereyan etti.

Dolayısıyla bu haftalık (Şokopop’un deyimiyle) skandallar, basitlikler ve polemiklerden uzak bir Köşe Gönderi var. Fakat uyaralım; alışkanlık yapmasın!

CAHİT ERÇEVİK, SAĞLAMA YAPTI

2010-2011 sezonunda Çatalcaspor’da yardımcı antrenörlükle teknik tarafa geçiş yapan Cahit Erçevik; 2015-2016 sezonundan bu yana bilfiil teknik direktörlük yapıyor. En enteresan olayını ise muhtemelen bu sezon yaşadı. Edirnespor’un başında playofflara çıkan Erçevik; Ayvalıkgücü’ne penaltılarla yenilip elendi. Sekiz gün sonra aynı ligdeki 52 Orduspor FK ile anlaşan tecrübeli teknik direktör playoff 2. turunda gene Ayvalıkgücü ile karşılaştı ama bu sefer 2-0 kazanarak finale yükseldi.

KUMLUCA'DAN ALKIŞ

Şampiyonluğu garantilemiş takımların rakipleri tarafından alkışlanmasına çok alışık değiliz. En son (Yanlış anımsamıyorsam) Süper Lig’de Trabzonspor, şampiyon olması kesinleştikten sonra çıktığı Hatay maçında alkışlanmıştı. Bölgesel Amatör Lig 5. grupta Kumluca Belediyespor, son hafta karşılaştığı şampiyon rakibi Muğlaspor’u alkışlarla karşıladı. Fakat burada ilginç bir durum söz konusu çünkü Muğla şampiyon olmayıp Manavgat Belediyespor şampiyon olsaydı Kumluca temsilcisi doğrudan ligde kalacaktı. Şu anki tabloda, Kumluca il kontenjanı nedeniyle BAL’dan düşmemek için baraj maçı oynamak zorunda.

DİLİSKELESİSPOR'DAN SAHA JESTİ

Bir diğer Bölgesel Amatör Lig takımı, 2. grup temsilcisi Diliskelesispor ise ilginç bir jeste imza attı. Diliskelesi ekibi, bir maç tarafsız sahada oynama cezasına çarptırılmış ve sezonun son maçını farklı bir şehirde oynamak zorunda kalmıştı. Rakibi ise grubun şampiyonu Çorlu 1947 Spor idi. Çorlu temsilcisi, maçın Çorlu Basri Saran Stadında oynanmasını önerdi; Diliskelesispor da bu talebi kabul etti.

Ne dersiniz?

Futbol iklimimizde hâlâ umut var mı?

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa