Yaşamasız
![](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/263892.jpg)
Eser: Kasım Tan | Fotoğraf: Beyza Cömert
MAHKEMESİZ ZİNDANSIZ
“Diyeceğim:
Bu akşam değil, bir başka akşam seni alıp
bir kocaman şehre götüreceğim
O şehirde toplar çoktan patlamıştır,
Yıkılmıştır bildiklerim;
Kocaman cepheleriyle borsalar, saraylar,
kimbilir belki de mahkemeler, zindanlar...”
Sait Faik, (Şimdi Sevişme Vakti, Arkadaş.)
KALABALIKTA
Ne kadarı çalışıp çabalasan dolmuyor heyben. Yürü üstüne arkandayken parlayan güneşi yazın. Kalabalıkta. Dikil karşısına haksızın. Kış gelmeden Bastırmadan karalığı üstüne yağacak karın.
YAKAR TOP
Tepemizde kızdırdıkça ateşi, yakar top bombalarla yere indirdikçe alevi ısıtmadan yakıyor evleri, köyleri, herkesle her yeri.
DÜŞ AYDINLIĞI
Bölünse de geceleriniz, kaçsa da uykunuz, sürse de karanlık, düşleriniz aydın olsun...
KİMSE BİLMEZ
Benim kadar hiç kimse bilmez. Gülüşünde bir çiçeğin açtığını. Bir kedinin yumarak gözlerini sana baktığını. El eleyken ikimiz. Güneşin batmadığını.
BAHAR GELDİKÇE
Ağaçlar konuşur, kuşlar öttükçe. Şarkı söyler çiçekler, yel estikçe. Halaya durur insanlar, bahar geldikçe.
YAŞAMASIZ
İnsanlar öldürülüyorsa bitimsiz savaşlarla, sözde uyutuluyorsa kedi, köpek. Uygarca. Ne kuş kalır, ne ağaç, ne çiçek, ne böcek. Güneş ısıtmaz olur, su soğutmaz, hava solutmaz. Çölleşir dünya ıssızlıkta. Yaşanmaz.
DÖNECEKLER
Yalnız resimleriyle adları kalır sanma kayıpların. Dönecekler bir sabah. Döndürmek için geceleri yepyeni bir sabaha...
Evrensel'i Takip Et