25 Haziran 2024 04:36

Siyasi mi çekişme?

kupa töreni, kupanın kenarlarından tutan sporcular  ve yöneticiler

Fotoğraf: TFF

Paylaş

Sadece futbol atmosferimizde değil, genel olarak istifaya hasret kurum kültürümüzde de “İstifa da bir hizmettir!” en sevilen sloganlardan, söylemlerden birisi. Bu söylemi, geçen hafta bir kulübün başkanı çok ilginç bir şekilde hayata geçirdi.

Yozgat Belediyesi Bozokspor, ilk kez 2022-2023 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de karşımıza çıktı. Orijinal Yozgatspor ortadan kaybolalı niceyken, Yozgatspor 1959 FK’nin de gözle görüldüğü son sezon o sezon olacaktı. Zira ‘orijinal’ Yozgatspor’un yerine parlatılmaya çalışılan Yozgatspor 1959 FK, 2022-2023 sezonunda BAL’da sıralamada Yozgat Belediyesi Bozokspor’un altında kaldığı için Süper Amatör Lig’e düşmüştü.

Yozgat Belediyesi Bozokspor, BAL’da mücadele ettiği ilk sezonunda 26 maçta 51 puan toplayarak grubu dördüncü sırada bitirmişti. Geride bıraktığımız 2023-2024 sezonunda ise ikinci kez mücadele ettiği BAL’da şampiyonluk tatmayı başardı! Topladığı 64 puanla, en yakın rakibi 12 Bingölspor’un iki puan önünde grubu lider tamamlayarak tarihinde ilk kez 3. Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.

Peki bundan sonra ne oldu?

Bu sorunun cevabı için, sizi ilk olarak 2019 seçimlerine götüreceğim.

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Yozgat’ta mevcut Belediye Başkanı Kazım Arslan bağımsız belediye başkanı olarak adaylığını koydu fakat kazanan, Arslan’ın eski partisi AKP’nin Adayı Celal Köse oldu. Ardından o yıl Yozgatspor 1959 ilk kez profesyonel liglere çıktı ve iki yıl 3. Lig’de mücadele etti. Hikayenin sonunu biliyorsunuz, 2022- 2023 sezonunda Yozgatspor 1959, Bozokspor faktörüyle Süper Amatör Lig’e düştü. Aslında BAL’a yabancı da değildi zira profesyonel liglere çıkmadan önce tam dört sezon peş peşe BAL’da mücadele etmişti…

Gel gelelim, 31 Mart 2024 seçimlerinde bir enteresan yarış yaşandı.

Kazım Arslan, bu kez Yeniden Refah Partisinden seçime girdi. Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ise AKP’nin Yozgat belediye başkanı adayı oldu. Kazım Arslan bu kez yüzde 36.3 oy alarak seçimi kazandı.

Kazım Arslan, mazbatasını alır almaz ilginç de bir açıklama yaptı… İddialarına göre, Celal Köse ve ekibi seçimden iki gün önce belediyenin memurlarına ve işçilerine ödenmesi için ayrılmış bütçeden tam 18 milyon lirayı Yozgat Belediyesi Bozokspor futbolcularına aktarmıştı!

Celal Köse, bu iddialara karşı “Daraldığında kulübe elden borç da verdik. Birileri para yenmiş gibi konuşuyor” demekle yetindi ama bu çok da ikna edici olmamış olacak ki…

Aradan üç aya yakın süre geçtikten sonra geçen hafta itibarıyla “Kulüp siyasi çekişmeye alet olmasın” diyerek Yozgat Belediyesi Bozokspor başkanlığından istifa etti.

Fakat istifasında ilginç de bir ifade kullandı.

Celal Köse’nin iddiasına göre, Yozgatspor 1959 FK de belediye imkanlarını kullanmış. Normal şartlarda belediyelerin profesyonel futbol kulüplerine yardım veya yatırım yapması yasak. Ancak Celal Köse belediye başkanlığına geldiği yıl profesyonel liglere yükselmiş olan Yozgatspor 1959 FK’ye belediye nasıl yardım yapabilmiş, bu ilginç bir konu.

Belki bir gün birileri araştırır, soruşturur.

Biz de öğreniriz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa