09 Temmuz 2024 04:32

Bitmez bu sevda

Futbol topu ve kale

Fotoğraf: Pexels

Paylaş

Adana temsilcisi Ceyhanspor, 2023-2024 sezonunda topladığı 30 puanla Bölgesel Amatör Lig’de yer aldığı 7. Grup’ta 11. sırayı aldı; il kontenjanı nedeniyle doğrudan küme düştü. Aynı olmasa da benzer Ceyhanspor, 2024-2025 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmek için kolları sıvadı.

Kafalar biraz karıştı mı?

Aslında her şey çok net.

BAL 7. Grup’ta Ceyhanspor düştü düşmesine ama ligde kalan bir Adana takımı vardı: Adana 5 Ocak FK. Üstelik bu takım, Ceyhanspor’dan iki maçta toplam 4 puan almıştı. Dolayısıyla ‘şehirdaşının’ küme düşmesine neredeyse doğrudan müdahil olmuştu. Yer aldığı sıralama doğrultusunda ligde kalmak için baraj maçı oynayan Adana 5 Ocak FK, rakibi Pozantı Gençlikspor’un maça çıkmamasıyla hükmen galip gelmiş ve Bölgesel Amatör Lig’de devam etmeye hak kazanmıştı.

Peki ne oldu?

Ceyhanspor’un Başkanı Fahrettin Varlı, Adana 5 Ocak FK’nin isim haklarını satın aldı. Kulübün adını Ceyhan 1967 FK yaptı.

Ceyhanspor BAL’da küme düştüğünde Fahrettin Varlı açıklama yapmış, sene başında yönetime geldiği kulüpte sezon boyunca eski yönetimlerden kalma borçları ödediğinden dem vurmuş; “Önümüzdeki sezon bu takımı tekrar bu lige çıkarmak boynumuzun borcudur” ifadesiyle sözlerini tamamlamıştı.

Önümüzdeki sezon ‘o’ takım bu lige çıkamayacak ancak yeni bir Ceyhanspor BAL’da mücadele edecek. O da düşerse, başka bir Adana takımını alırlar. Bu kez de 1967 Ceyhanspor derler. O da düşerse, Ceyhan 1967 Spor ismini koyacakları başka bir kulüp bulurlar.

Adana bölgesinde kulüp bitmedikçe, Ceyhanspor’un BAL sevdası da bitmez…

Sportif başarı mı? Futbolcu yetiştirmek, ekol oluşturmak mı?

Onlar da ne?

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa