13 Temmuz 2024 04:20

Enflasyon

Topdağı Mahallesi'nde kıyafet dolu br TOFAŞ'ın fotoğrafı

Fotoğraf: Dilan Temiz/Evrensel

Paylaş

SÖNMEYEN YANGIN

Otuz bir yıl oldu Sivas’ta yakıldı insanlar. Otuz bir yıldır yakılıp yıkılıyor ormanlar. Yangın sönmüyor/söndürülmüyor. Yakarak yüreklerimizi...

KELLEŞME

Ağaçlar yandığında, tutuştuğunda orman bulutlar da yanar. Alev alır toprak. Gökyüzü kızıllanır. Mavisi kalmaz denizin, suyun, toprağın. Kelleşir.

ENFLASYON

Çürümüş, çürütülmüş ne varsa satılıyor pazarda. Yangınlardan kaçırılan. Sanırsın bini bir pahaya. Yersine biri bin pahaya satılıyor pazarda her nesnenin.

YAZDAN KALMA

Yazdan kalma bir resimdir ada. Bisikletlerinin üstünden güneşin batışını seyreden iki sevgilinin baş başa. Ada yollarında koşturan onca azman minibüsün arasından sıyrılarak ulaştıkları Dilburnu’ndan.

GELGİT

Deniz yitirmez dalgasını. Ne kadar köpürse de. Bir gider, bir gelir. Bir gider, bir gelir. Kaynaşır orta yerde. Sakinleşir sonra. Parlatarak çakılları kumsalda.

HAVA DURUMU

Savaştı, yoksulluktu, açlıktı sürüyor. İşsizlikle, ölümle, öldürümlerle sarmaş dolaş seyrediyor hava. Mevsim normallerinin üstünde dünyada. El ele verdikçe işçiler, mevsim normallerine dönüşür hava.

ÇIKMAZ

Yıllardır sıkışıp kaldık burda. Kapılar açıldı. Çıkın gidin dediler. Çıkamadık sıkışıklıktan. Bir şey yapamıyoruz şimdi birbirimizi ezmekten/ezilmekten başka.

RESİM ŞİİR

Her ressam çizip boyadığı resimlerle bir şiir söyler. Yaşamın renginde. Şiiri resme bakmasını bilen çıkarır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...