16 Temmuz 2024 04:24

Rezalet değil de ne?

Top süren bir oyuncu.

Arşiv | Fotoğraf: Freepik

Paylaş

Geçen hafta pek çok haber sitesine oldukça iğrenç bir haber düştü. Detayları bu konuyla ilgili yapılan haberlerde var ancak özetle, Giresun’un Güce ilçesinde hem AKP ilçe yöneticisi olan hem de Güce Belediyespor’un başkanı olduğu iddia edilen Hüseyin Bal isimli bir şahıs, yedi yaşındaki bir kız çocuğunu istismar etmekten dolayı tutuklandı. Gerçek Gündem’in haberine göre AKP’li bir yönetici, Hüseyin Bal’ın istismar suçundan tutuklandığını doğruladı.

Gene Gerçek Gündem’in habere iliştirdiği 28 Mayıs tarihli Güce Ak İlçe Başkanlığı isimli Facebook sayfası paylaşımında da Hüseyin Bal Güce Belediyespor başkanı olarak lanse ediliyor.

Fakat burada şöyle bir sıkıntı var ki Güce Belediyespor’un Başkanı Hüseyin Bal değil, Mehmet Mutlu Bal (Hüseyin Bal neden Güce Belediyespor başkanı olarak lanse ediliyor bunu bilemiyorum). Ve ben size, Güce Belediyespor hakkında ilginç bir hikaye anlatacağım.

Kulübün evveliyatı, 2015’e dayanıyor. 8 Şubat 2015’te Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, belediyedeki makam odasında bir basın toplantısı düzenleyerek Güce Belediye Gençlik ve Spor Kulübü isimli bir kulübü kurduklarını müjdeliyor. Kulübün başkanlığına Mehmet Mutlu Bal getiriliyor; yönetimde ise Aydoğan Biber, Kadir Kara, Ercan Bal, Güven Gedik, Abdullah Geçgel ve Ahmet Keskin yer alıyor.

O dönem kulübün kurulma misyonu, “Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sağlıklı yaşayabilmelerini sağlamak” olarak açıklanıyor. Güce’de sonrasında belediye başkanı değişiyor ama kulübün başkanı, resmi kayıtlara göre hâlâ Mehmet Mutlu Bal.

Güce Belediyespor, 2023 – 2024 sezonunda Giresun Mehmet Aksu 2. Amatör A Grubu’nda yer aldı. Süper Amatör Lig statüsünde olan grubu şu şekilde özetleyeyim: Toplamda altı takım var, herhangi bir takım küme düşmüyor; grubu lider bitiren ise bir üst seviyeye yükselmek için play-off oynuyor. Tahmin edeceğiniz üzere maçlar sadece 10 hafta sürüyor.

Ligde dokuzuncu hafta maçları sona erdiğinde, şöyle bir tablo var: Lider Duroğlu Gençlik Gelişimspor ve ikinci sıradaki Çıtlakkalespor 22’şer puanda, üçüncü sıradaki Giresun Sahilspor 21 puanda, dördüncü Güce Belediyespor 12 ve grubun kalan iki takımı Gürköy Kültür Gelişimspor ve Yağlıderespor ise birer puanda.

Son hafta ne oluyor biliyor musunuz?

22’şer puanlı ilk iki sıra takımı kendi aralarında maç yapıyorlar ve 2-2 berabere kalıyorlar, şampiyon ise son haftaya üçüncü sırada giren Giresun Sahilspor oluyor.

Neden biliyor musunuz?

Rakibi Güce Belediyespor, o hafta maça çıkmıyor! Hükmen mağlup oluyor ve rakibine tabiri caizse üç puanı ve şampiyonluğu hediye ediyor. O Giresun Sahilspor ise o kadar vasat bir tablo çiziyor ki play-off’larda beş maçta sadece bir tane, o da (yine) hükmen bir galibiyet alıyor.

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için kurulmuş bir kulüp olan Güce Belediyespor’un, çok değil dokuz yılda adı anıldığı skandallara, adli vakalara bakar mısınız?

Rezalet değil de ne?

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa